Полеміка

Коломияни можуть Донієм тільки «пишатися»

Позафракційний народний депутат Олександр Доній проголосував за бюджет на 2014  рік, бо всі його пропозиції туди внесли.

Так, саме той Доній, друг і побратим Юрія Луценка. Той самий, який нещодавно невідомо яким дивом балотувався у 2012 році по мажоритарному одномандатному виборчому округу, до якого входять Коломийський та Городенківський райони Івано-Франківської області – краю з якими він ніколи не мав нічого спільного. Але області західноукраїнської, де на націоналістичних настроях населення можна заробити дуже гарні політичні дивіденди.
І пан Доній їх здобув. Вперше, коли переміг там на виборах до Верховної ради і черговий раз став нардепом. Та вдруге, коли завдяки мандату «вибив» для свого округу «30 срібняків» у сучасному еквіваленті, що за курсом Донія прирівнюється 30 млн. гривень:
«Я подавав пропозиції про виділення грошей на свій округ – Коломийщину. На будівництво шкіл, лікарень, котли. Виділили 30 мільйонів гривень», – зазначив народний депутат, виправдовуючись за своє голосування на підтримку бюджету на 2014 рік минулого четверга у ВР.
За його словами, у нього є «застереження» тільки до процедури голосування, хоча, як видно, вони йому таки не зашкодили проголосувати.
«Я вважаю ненормальним голосувати за державний бюджет без обговорення. Навіть в самому бюджеті є багато неприйнятних речей. Тому моє ставлення до бюджету є доволі критичним. Але кожна фракція висувала свої пропозиції до бюджету, так і кожен мажоритарник. Якщо пропозиції включені, тому й було позитивне голосування», – злукавив Олександр Доній.
Отож, враховуючи, що закону про відкликання депутатів все ще нема, то коломиянам і мешканцям Городенківщини, які ледь не з піною у рота захищали «польового командира «помаранчевого Майдану» від усіляких «провокаторів», які ще тоді попереджали: «Не наш він хлопець, не місцевий. Він засланий», – хіба що залишається тільки гризти нігті…
Що ж, а нам – гадати, дбаючи за свій округ, чи не забув нардеп і за власний гаманець.
За офіційними даними, за ухвалення бюджету проголосували 249 народних обранців.

Гриць Нестулений

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version