Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Контрозвідки ЄС б’ють на сполох і… більше нічого…

Служби безпеки сімох європейських країн заявили про загрозу диверсій рф на енергетичних об’єктах Норвегії, яка зараз замість росії є найбільшим у Європі постачальником природного газу.

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на заяви представників на закритій зустрічі.

На закритій зустрічі, організованій норвезькою контррозвідувальною службою PST, представники Норвегії, Німеччини, Бельгії, Нідерландів, Фінляндії, Швеції та Ісландії обговорили ризики шпигунства та диверсій з боку рф.

На зустрічі увагу акцентували на ролі Норвегії як ключового постачальника енергоресурсів до Європи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми бачимо розвиток історії, яка стосується не лише Німеччини чи норвезьких колег, але й усіх нас. Це загроза, яка виходить від деяких країн, таких як росія, включаючи не тільки шпигунські операції, але й ризик диверсії в деяких галузях», – сказав віцепрезидент Федерального відомства із захисту конституції Німеччини Зінан Зелен.

Керівниця норвезької контррозвідки Беате Гангаас наголосила, що росія є ключовою загрозою для енергетичного сектору Норвегії.

«Коли ми сьогодні говоримо про саботаж, ми говоримо про росію», – заявила вона.

Після повномасштабного вторгнення Москви в Україну Норвегія, країна-член НАТО, яка має спільний кордон з росією в Арктиці, стала найбільшим у Європі постачальником природного газу, який доставляється через велику систему підводних трубопроводів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще весною Норвезька поліційна служба безпеки заявляла, що агенти російської розвідки працюють у Західній Норвегії, щоби готувати диверсії проти об’єктів критичної інфраструктури. 26 серпня вона попередила, що російська розвідка вже вербує норвезьких злочинців у своїх інтересах для скоєння диверсій.

Тим часом, Польща заарештувала 18 людей, яких звинувачують у плануванні диверсій. Так, спецслужбами були затримані та заарештовані дев’ять осіб, які підозрюються у безпосередній участі в диверсійній діяльності у цій країні на користь росії.

Також нагадаємо, що агента російської військової розвідки в Польщі засудили до 2,5 років тюремного ув’язнення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності