Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Коваль: В України «розв’язані руки»

Міністр оборони України заявив, що важку техніку не використовують лише через мирне населення.

Українським військовослужбовцям не потрібні додаткові повноваження, аби відбити агресію Росії та дати відсіч терористам на Сході України.

Про це на прес-конференції заявив виконувач обов’язків міністра оборони Михайло Коваль, передає УНІАН. «У нас повністю розв’язані руки для того, щоб дати відсіч терористам і всім іншим, хто створює загрозу для мирних жителів або самих військовослужбовців. Ми маємо всі юридичні права для цього і повністю їх використовуємо», – сказав він.

За його словами, дії українських військових на Сході країни обмежені через те, що терористи ведуть вогонь, фактично прикриваючись цивільним населенням, і тому українські військовослужбовці не можуть задіяти проти них важке озброєння.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я можу навести сотні прикладів, коли наші військовослужбовці ведуть повномасштабні бойові дії, але ми не використовуємо міномети, артилерію в районі проведення антитерористичної операції, а сепаратисти використовують ці засоби ураження у повному обсязі. Фактично дві ночі поспіль наші позиції обстрілюють з мінометів. Ми ж не можемо використати таку зброю, тому що вона не є високоточною, а сепаратисти ховають свої вогневі позиції серед житлових кварталів, на житлових будинках, і ми не можемо завдати по ним відповідного удару, хоча за підготовкою та озброєнням ми могли б це зробити миттєво», –  наголосив Коваль.
Раніше, виконувач обов’язків міністра оборони України Михайло Коваль заявив про те, що Росія веде проти Україну неоголошену війну, підготовану заздалегідь.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності