Економіка

Кожному зі своїх 15 керівників “Нафтогаз” платить понад 3,5 млн грн на місяць

Вище керівництво Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія” Нафтогаз України “протягом 2018 року щомісяця отримувало в середньому по 3 млн 787 тис гривень виплат за місцем роботи. Ці суми включали в себе заробітну плату і потокові премії. Про це свідчать дані фінансової звітності, проведення незалежним аудитором “Делойт енд Туш ЮСК”. Файл звіту розміщений на офіційному сайті НАК “Нафтогаз України”.
У документі, зокрема, зазначається, що протягом 2018 року середня чисельність провідного управлінського персоналу на чолі з головою правління НАК “Нафтогаз України” Андрієм Коболєвим становила 6 членів правління і 9 директорів напрямків. У 2018 році сума грошових компенсацій, яка була включена до складу адміністративних витрат на цих осіб, становила 681 млн 736 тис грн. Тобто на оплату роботи кожного з 15 топ-менеджерів Нафтогазу в середньому було витрачено по 45 млн 499 тис грн на рік. В місяць ця сума становить 3 млн 787 тис грн на кожного начальника.

Слід зазначити, що це середня сума зарплати кожного з 15 топ-менеджерів Нафтогазу в 2018 році. Але зарплату, премії і бонуси їм нараховують індивідуально виходячи з посади і умов контракту.

Скрін з Фінансового звіту НАК Нафтогаз України за 2018 рік

Скільки грошей реально отримує на руки Андрій Коболєв невідомо. Свою зарплату він засекретив і на запити не відповідає. Він також не подав декларацію про доходи як керівники інших держкомпаній.

Зарплата Коболєва вища, ніж у керівників енергетичних компаній країн Євросоюзу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИВ українських містах люди на знак протесту починають палити платіжки за постачання газу

У 2018 Андрій Коболєв отримував більше 1 млн гривень бонусів за кожен робочий день – вони не входять в зарплату або премію і нараховані Наглядовою радою за Стокгольмський арбітраж.

Нагадаємо, що 17 січня президент Володимир Зеленський заявив, що хоче дати ще один шанс уряду Олексія Гончарука, який написав заяву про відставку, з дорученням вирішити питання високих зарплат в міністерствах, відомствах і державних компаніях. За 2 тижні після цього Прем’єр-міністр так і не показав результату вирішення даного питання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version