Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

КАЛУСЬКИЙ МІСЬКВИКОНКОМ ЗВЕРНУВСЯ ДО ГЕНПРОКУРОРА

Члени виконавчого комітету Калуської міської ради прийняли Звернення до Генпрокурора Віталія Яреми з приводу інциденту за участі сина народного депутата Ольги Сікори – Сергія Мелентьєва.

Як ідеться у Зверненні, «пригода з ознаками кримінального злочину» за участі Сергія Мелентьєва «спровокувала надзвичайно потужний резонанс серед громадськості».

«Оскільки збурена громадськість міста вимагає об’єктивності слідства і невідворотності покарання винних, виконавчий комітет Калуської міської ради просить Вас, Віталію Григоровичу, особисто дати відповідні доручення для забезпечення прозорості, неупередженості та скрупульозності розслідування вищевказаного інциденту», – ідеться у Зверненні виконкому до генпрокурора Віталія Яреми.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Присутні члени виконкому одноголосно проголосували за текст Звернення. Міського голови Ігоря Насалика під час розгляду Звернення не було.

Як уже повідомляла «ЗЛ» у минулому номері, у ніч на неділю, 17 серпня, поблизу нічного магазину «Водограй» у Калуші спалахнула суперечка між молодими людьми. Одного з них – Андрія Білика – було госпіталізованого з важкою травмою голови.

За словами матері Андрія Руслани Білик, її син втрутився у конфлікт і намагався не дати втекти хулігану, що погрожував людям, але отримав від того сильний удар в голову, імовірно, руків’ям пістолета. Син у важкому стані з черепно-мозковою травмою перебуває в лікарні. «Протягом тижня стан дуже важкий, високий тиск, і немає ніякого покращення», – розповідає мати.

Свідки події начебто впізнали у нападнику сина нардепа Ольги Сікори Сергія. Родичі потерпілого звернулися до калушан, які могли бути очевидцями сутички й знімали її на відео, з проханням надати запис і допомогти добитися правди і справедливості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом 22 серпня калуське FM-радіо «Шанс» (яке раніше належало Ользі Сікорі) повідомило, що це саме син Ольги Сікори Сергій був побитий біля магазину «Водограй» 17 серпня трьома нетверезими молодиками. За словами Ольги Сікори, порушено кримінальну справу, яка зараз перебуває на контролі Генеральної прокуратури.

НЕЩАСНИЙ ВИПАДОК НА КОЛІЇ

Минулого тижня близько сьомої години ранку до рятувальників ДПРЧ-7 міста Коломия надійшло повідомлення від чергового міліції про нещасний випадок на колії, повідомляють в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Івано-Франківської облдержадміністрації.
Виявилося, що на залізничному полотні в с. Лісний Хлібичин під колеса потяга № 6438, сполученням Коломия – Івано-Франківськ, потрапила жителька Івано-Франківська.

Внаслідок нещасного випадку потерпіла отримала закритий перелом верхньої третини лівого стегна та доставлена в травматологічне відділення Коломийської ЦРЛ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЗАКАРПАТСЬКІ РОЗБІРКИ

Своєрідну помсту олігарху зафіксувала міліція Закарпаття – у місті Ужгороді підірвали маєток 46-річного приватного підприємця та за сумісництвом депутата міськради Бобіта про це повідомило джерело в правоохоронному відомстві.

«Найпотужніший вибух стався в ніч на 27 серпня 2014, десь в районі першої години ночі. Поки не можу сказати, що вибухнуло, але результат на лице. Сильно пошкоджено фасад житлового будинку, знищено частину паркану і нескромний автомобіль Range Rover пана Бобіта», – розповів правоохоронець.

За його словами, знищені тільки матеріальні цінності, а ось люди, на щастя, не постраждали. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Слідство по справі триває. «Першим ділом намагаємося встановити, що було підірвано А вже потім візьмемося за пошуки зловмисників», – підсумували в міліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ПСИХОПАТ В ІТАЛІЇ УБИВ УКРАЇНКУ

Кривава трагедія, яка скидається більше на сценарій до фільму жахів, сталася 24 серпня в самому серці Італії – в Римі, – повідомляє ansa.it.

Усе відбувалося на території приватного котеджу на вулиці Бірмандія.

Убивця – Федеріко Ліонеллі – 2 місяці гостював у власника котеджу – колеги по роботі. Оксана Марценюк працювала в будинку економкою. Того дня хазяїв удома не було: поїхали у відпустку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Федеріко Ліонеллі у військовому одязі та з маскою на обличчі напав на жертву з ножем біля входу у віллу. Потім, аби приховати сліди злочину, сокирою відрубав їй голову.

Сусіди почули крик Оксани і викликали поліцію. Правоохоронці вкупі з пожежниками виламали двері в будинок. За описом поліцейських, прибулих на місце першими, Леонелло мав страшний вигляд: брудний від крові з сокирою в руках, він хрипів, імітуючи стогони жертви (яка вже була мертва) і кидався на агентів, Погрожуючи ножем, вбивця, втік через бокові двері й намагався сісти в машину. Поліцейські зробили 5 пострілів, один – смертельний, в серце, від якого чоловік помер у госпіталі.

Хазяїн вілли досі не може повірити в те, що сталося. Хоча Оксана раніше скаржилася на те, що Федеріко грався холодною зброєю.

Поліція Риму проводить розслідування за фактом убивства Оксани Марценюк, а прокуратура оцінює дії поліцейських. Слідство розглядає гіпотезу спроби зґвалтування: вбивця домагався жертви, але, отримавши відмову, накинувся на неї з ножем. Встановлено що Оксана була вбита за межами вілли перед входом в ресторан, про що свідчать плями крові перед дверима. Потім вбивця протягнув тіло в будинок, де і переховувався до приїзду поліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

РОСІЙСЬКІ ЗМАГАННЯ З ПИЯТИКИ ПРИЗВЕЛИ ДО СМЕРТІ «СПОРТСМЕНА»

Конкурс «Хто вип’є більше горілки» відбувся позаминулого тижня в магазині «Савелій», що у Волгодонську Ростовської області РФ. Згідно анонсу, переможця чекав солідний приз – десять пляшок горілки, і до початку змагання в магазин з’явилися близько сорока претендентів, пише у своєму блозі Дмитро Постоялко.

Умови конкурсу були гранично прості: використовуючи півлітрові кружки, випити за відведений час якомога більше горілки. Горілку учасники черпали прямо з цинкових відер, а закушували чорним хлібом з ковбасою. За відсутністю достовірної інформації про раніше встановлені рекорди, за свідченнями очевидців, суперечки в очікуванні початку старту в основному йшли про те, чи зможе хто-небудь переступити бар’єр в п’ять літрів.

Як повідомляють в прокуратурі Волгодонська, цього не зміг зробити ніхто. Уже через кілька хвилин після початку змагання кільком його учасникам стало погано. Приїхавши на місце співробітники швидкої допомоги констатували факт важкої інтоксикації у шістьох «спортсменів», один з яких – житель Волгодонська Олександр Наконечний – до моменту приїзду лікарів помер на місці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Він встиг випити близько трьох літрів горілки, що для нормальної людини, швидше за все, не закінчилося б смертю», – розповів лікар Михайло Кравченко. Однак Олександр Наконечний мав великий досвід «споживання», через що його печінка майже не працювала, і його організм просто не впорався з навантаженням.

Після попереднього розслідування прокуратурою Волгодонська було порушено кримінальну справу проти господарів магазину «Савелій», які виступили організаторами конкурсу. Як пояснив заступник прокурора Волгодонська Сергій Лабєнєц, вони звинувачуються у заподіянні смерті з необережності (ст. 109 КК РФ) і порушення закону «Про рекламу», що забороняє проводити акції, що пропагують вживання спиртних напоїв.
Втім, за словами Лабєнца, у справі є деякі юридичні нюанси, що не дозволяють чітко підвести дії організаторів під норми КК. По-перше, пити Наконечного ніхто не змушував, а по-друге, слідчі поки не можуть визначити, що все-таки рекламували організатори змагань. У всякому разі співробітник «Савелія», який побажав не називати свого імені, повідомив, що акція була розрахована на рекламу магазину, а не алкогольної продукції.

Джерело: Ростовские новости

ЗБРОЯ – НЕ ЗАБАВКА

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нещодавно в хірургічне відділення Тлумацької центральної районної лікарні привезли пораненого шестирічного хлопчика.

Оглянувши малого, медики виявили в нього кульове поранення лівої пахової ділянки. Хлопчика переправили до обласної дитячої клінічної лікарні. Тим часом правоохоронці почали з’ясовувати, за яких обставин дитина отримала поранення. Виявилося, що того дня 32-річний чоловік стріляв з пневматичної гвинтівки на своїй присадибній ділянці по птахах. Начебто в цей час підійшов його трирічний син і натиснув на спусковий гачок зброї, яка була поряд із господарем. Пролунав постріл, кулька потрапила в старшого сина. З цього приводу проводиться перевірка, чоловіка можуть притягнути до кримінальної відповідальності, – пише АП.

Ватро зазначити, що цього літа це вже п’ятий випадок поранення неповнолітніх із пневматичної зброї. І все це через халатне відношення дорослих. Зокрема, в Надвірнянському районі від потрапляння металевої кульки в око п’ятнадцятирічна дівчинка втратила зір.

Відомо, що дозвіл правоохоронних органів не потрібний для придбання пневматичної зброї в спеціалізованих магазинах, проте це не означає, що вона не є небезпечною, особливо в руках дитини!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version