Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

КУДИ ПОДІЛАСЯ ТЕНДЕРНА ДОКУМЕНТАЦІЯ «НАФТОГАЗУ»?

Державна фінансова інспекція (ДФІ) не змогла провести перевірку тендерів «Нафтогазу» за 2012–2013 рр., оскільки договори та акти робіт на 3 млрд. грн слідчі вилучили ще півтора року тому. Нинішні правоохоронці їх теж не віддають.
Про це пише газета «Дзеркало тижня. Україна».
У розпорядження газети потрапив лист Держфінінспекції від 24 липня нинішнього року, в якому контролюючий орган звітує перед Кабінетом Міністрів про перевірку витрат НАК «Нафтогаз України» на геологорозвідувальні роботи в період 2012-2013 рр..
За підрахунками ДФІ, у досліджуваний період «Нафтогаз» підписав договорів на геологорозвідку та бурові роботи на суму 4,1 млрд. грн. Робіт, щоправда, було виконано лише на 3,04 млрд., зате практично всі вони були оплачені (2,98 млрд. грн). При цьому власне на геологорозвідувальні і бурові роботи витрачалося лише 15% коштів. А 85% від загальної суми договорів – це «консультаційні послуги».
Головними одержувачами коштів були три ТОВ: «Капромбуд», «Володар» і «Віртус XXI». Всі вони очікувано виявилися «прокладками», тобто структурами, які перекидають гроші на інші рахунки.
Автори матеріалу з посиланням на дані «Економічної правди» пишуть, що частина цих договорів отримала передоплату в неймовірні 95%. За підрахунками ДФІ, на своїх рахунках бізнес-партнери «Нафтогазу» залишили лише 7%, інші кошти пішли або на групу тіньових фірм, або реальних виконавців робіт.
ДФІ повідомляє, що не вдалося підтвердити розрахунки у «Капромбуду» на суму 817,8 млн. грн, у «Володара» і «Віртус XXI» – на суму 1,96 млрд.
Найголовніше, що зафіксувала перевірка, – це те, що перевіряти фактично нічого: документи зникли.
Як зазначає ДФІ, 81 з 88 договорів з первинними документами і документами, на підставі яких ці договори укладалися, були вилучені правоохоронними органами, зокрема, слідчими Печерського РУ ГУ МВС в Києві на підставі протоколу обшуку від 28.08.2012 р. і на підставі протоколу обшуку від 25.01.2013 р., слідчим податкової міліції ДПІ у Дарницькому районі Києва на підставі протоколу виїмки від 11.05.2012 р..
«Хоча документи вилучалися і руками правоохоронців, але, очевидно, не з їхньої ініціативи. Нагадаємо, що все сталося ще в 2012-2013 рр. Тоді відбувалася жорстка підкилимна боротьба між Юрієм Бойком та Едуардом Ставицьким, яка завершилася перемогою останнього: в грудні 2012-го він очолив Міненерговуглепром. Так що виїмка була вигідна для компромату, або для зачищення слідів», – резюмують автори матеріалу.

ВЕТЕРИНАР РОЗБЕСТИВ НЕПОВНОЛІТНЮ… ДІВЧИНКУ
Кременецький районний суд засудив місцевого жителя за розбещення малолітньої дитини до 3 років позбавлення волі. Прокуратура, не погоджуючись із призначеним терміном ув’язнення, вимагатиме для обвинуваченого суворішого покарання у суді вищої інстанції.
Як повідомляла прес-служба прокуратури області, досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2014 року місцевий ветеринар, скориставшись відсутністю дорослих в одному з господарств села Бонівка, вчинив розпусні дії щодо малолітньої дитини.
За даним фактом розслідувано кримінальне провадження та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Кременеччини за ч.2 ст. 156 КК України (розбещення малолітньої особи).
Кременецький районний суд засудив обвинуваченого за скоєння зазначеного злочину до 3 років позбавлення волі. Прокуратура Кременецького району, не погоджуючись із призначеним терміном ув’язнення, вимагатиме у суді вищої інстанції суворішого покарання для жителя Кременецького району.

ГОТУЄМО ЗБРОЮ ДЛЯ «ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ НАРОДНЬОЇ РЕСПУБЛІКИ»?
У рамках роботи координаційної групи антитерористичного центру при УСБУ в Тернопільській області 15 вересня ц. р. співробітниками ЛВ на ст.Тернопіль УМВСУ на Львівській залізниці та обласного Управління СБУ, у результаті проведення фільтраційних заходів затримано двох громадян України, мешканців Івано-Франківської області.
Під час огляду у затриманих виявлено 6 гранат Ф-1, 1 гранату РГО, близько 2 тисяч набоїв калібру 5,45 мм, 20 набоїв калібру 7,62 мм, 2 набої калібру 12,7 мм та штик-ніж.
Правоохоронцями вирішується питання про початок кримінального провадження, а також здійснюються попередні заходи з метою встановлення походження вилучених засобів ураження.
Звісно, що в світлі останніх подій в Україні, воно й не дивно, що багацько людей нині приторговує зброєю з захоплених штурмом зимою правоохоронних управлінь чи з зони АТО. Але виникає питання кому і навіщо здалася ця зброя? Починається реаркарнація 90-х років чи готуємося до нових «народних республік»?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ПОЧИНАЄМО З ПНЕВМАТИКИ, А ЗАВЕРШУЄМО ?..
У Тлумацькому районі вдруге за місяць підстрелили з пневматичної зброї людину.
Якщо в першому випадку постраждала малолітня дитина, то цього разу – доросла. В одному з сіл району під час побутового конфлікту 28-річний чоловік вистрелив із пневматичної рушниці в односельчанку. Металева кулька потрапила їй у ліву гомілку. Поранена 23-річна жінка звернулася за медичною допомогою в травматологічне відділення районної лікарні.
Правоохоронці вилучили рушницю й проводять перевірку. Між тим, дедалі більша кількість поранень із пневматичної зброї, в тому числі серйозних, вочевидь мала би спонукати законодавців до більш жорстких правил її придбання та зберігання.

ЖАХЛИВІ ДТП У ЛЬВОВІ
15-го вересня близько 08:45 години на перехресті вулиць Богданівської та Кривчицької Дороги у Львові під колеса іномарки потрапила дівчинка. Про це інформує прес-служба управління ДАІ у Львівській області.
Жінка-водій автомобіля «Fiat Doblo», 29-річна мешканка Львова, наїхала на 10-річну школярку. За попередніми даними, дитина раптово вийшла на проїзну частину дороги.
Внаслідок ДТП дівчинка отримала травми. Медики діагностували у неї струс головного мозку, забійні синці колін та обличчя.
Також цього дня місті Лева, але уже ввечері сталася ще одна ДТП, але цього разу з трагічним наслідком. ДТП сталася близько 20.55 години на вулиці Пасічній, поруч будинку № 75. Водій мотоцикла збив насмерть дівчину-пішохода.
За попередніми даними, 22-річний юнак, керуючи мотоциклом, збив на нерегульованому пішохідному переході 19-річну мешканку Бродівського району.
Від отриманих травм дівчина загинула на місці пригоди.
Окрім цього, постраждав водій мотоцикла. Юнака було скеровано до операційного відділення лікарні.
Правоохоронці встановлюють усі обставини та причини цієї дорожньо-транспортної пригоди. Триває розслідування.

Джерело: Прес-служби ГУ МВС у Львівській області

ЛЬВІВСЬКІ НАЩАДКИ «ТУРЕЦЬКОПІДДАНОГО»
Колись відомий герой Ільфа і Петрова примушував Шурочку красти для нього у громадянина Корейка чавунну гирю, а згодом і її розпилювати. А ось чого домагалися своїм злочином злодії на Львівщині, залишається тільки здогадуватися…
Отож, новітні «бендери» з санаторія під Львовом викрали шість ванн та іншу сантехніку, інформує прес-служба Львівського міського управління міліції.
Про цей факт повідомив очевидець злочину – працівник санаторію.
«За гарячими слідами» правоохоронцям вдалося викрити двох правопорушників та встановити їхні особи. Ними виявилися 25- та 31-річні львів’яни, безробітні.
За вказаним фактом слідчі Шевченківського районного відділу міліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).
З’ясовуються всі обставини скоєння злочину.
Довідка: вираз «турецкопідданний» в добільшовицькій і ранньобільшовицькій Росії позначало єврея, який узяв турецьке громадянство, щоб: 1) уникнути побиття при погромі; 2) мати можливість жити в містах (таких наприклад, як Одеса) за межею смуги осілості; 3) виїхати в Палестину з Високих Релігійних Міркувань, повертаючись до Росії щоб займатися комерцією.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ярослав Гібура

ОБЕРЕЖНО! В ЛІКАРНЯХ ЗЛОДІЇ
Перебуваючи на стаціонарному лікуванні у одному із медичних закладів Івано-Франківська, мешканець приміського села потерпів від дій крадія. Чоловік одразу ж звернувся до правоохоронців та повідомив про крадіжку.
Прибулі міліціонери Івано-Франківського МВ УМВС на місце події з’ясували, що до вчиненої крадіжки причетний 45-річний селянин із Рогатинського району. Нечистого на руку відвідувача лікарні привабили відчинені двері однієї з палат, тож вирішив скористатись ситуацією. Він зайшов та поцупив те, що лежало без нагляду. Це був рюкзак чорного кольору, а в ньому – ноутбук вартістю 4 тисячі гривень. Чужого рюкзака злодій закинув за плече та відправився до рідного села на Рогатинщину, вочевидь, міркуючи, що там безпечно перебувати із краденим.
За цим фактом розслідується кримінальне провадження за кваліфікацією – крадіжка. Водночас правоохоронці перевіряють цього селянина з сумнівною репутацією на причетність до вчинення інших злочинних діянь, адже він раніше судимий за вчинення майнових злочинів. Тож тепер цей громадянин вкотре отримав перспективу знову опинитися у місцях позбавлення волі.
Отож, панове, не переймайтеся! В лікувальних закладах і без лікарів знайдеться кому Вас обібрати…

ПОГРАБУВАЛИ СТУДЕНТКУ І ВИКЛАДАЧА

Працівники міліції затримали групу грабіжників, які тероризували перехожих у Коломиї.
Одному зі зловмисників на момент учинення грабежів було вісімнадцять років, інші двоє ще не досягли повноліття. Як стало відомо, першою жертвою юнаків стала студентка Львівського національного університету імені Івана Франка. Наприкінці липня неподалік магазину «Чемпіон» вони відкрито заволоділи її шкіряною сумкою, парасолькою та двома мобільними телефонами.
Потім, на початку вересня, з інтервалом у три дні зловмисники пограбували на вулицях міста 21-річного коломиянина, 57-річну викладачку коледжу та 21-річну перехожу. В одному випадку нападники використовували велосипед, а в усіх випадках грабували з настанням темряви. За відкрите заволодіння майном громадян юнакам загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version