Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

ЧИЇ ГОЛОВА І ТІЛО?
Близько 11години 28 листопада, на оперативний номер 102 надійшло повідомлення від львів’янки. Жінка повідомила про те, що під час прогулянки її собака знайшла поліетиленовий пакет, в якому була людська голова. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, експерти і кінолог з службовою собакою. Страшну знахідку вилучено та направлено на експертизу.
Один з членів слідчо-оперативної групи розповів, що за розміром черепа можна стверджувати, що він належить дорослій людині. Про особу чи стать жертви наразі правоохоронці не говорять.
За словами криміналіста, людська голова понівечена до невпізнанності. «Встановити особу чи стать жертви наразі неможливо, бо виявлена частина тіла понівечена до невпізнанності. За розміром вона належить дорослій людині. За характерним запахом та тлінням знахідки можна також сказати, що смерть наступила понад тиждень тому», – сказав оперативник.
За словами правоохоронців, знайдену голову вилучили на експертизу. У міліції зізнаються, що така справа у їхній практиці трапляється уперше. Більш детальну інформацію вони зможуть отримати після перших результатів експертизи.
А наступного дня, 29 листопада, на закинутій фермі у селі Сороки-Львівські Пустомитівського району Львівської області знайшли тіло без голови.
Далі правоохоронці встановили особу чоловіка, тіло якого знайшли на закинутій фермі поблизу Львова. Ним виявився 74-річний місцевий мешканець, котрий з червня цього року перебував у розшуку як безвісти зниклий. Під час огляду з’ясувалося, що насправді голова не була відокремлена від тіла.
Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.
Встановлено, що 74-річний місцевий житель, чиє тіло було знайденим, з червня цього року перебував у розшуку як безвісти зниклий.
Тоді ж було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.
Чи належить виявлена у Львові голова і знайдене у Пустомитівському районі тіло одній і тій же особі, стане відомо після проведення відповідних експертиз, про це повідомила речниця ГУМВС України у Львівській області Світлана Добровольська.
«29 листопада близько 16-ї години у Пустомитівський райвідділ міліції звернувся 47-річний мешканець, який повідомив про те, що в селі Сороки Львівські біля ферми він виявив тіло невідомої особи без голови. На місці події працювала слідчо-оперативна група. Тіло зараз скеровано на експертизу», – зазначила вона.
Також Добровольська повідомила, що стосовно виявленої у п’ятницю людської голови наразі результатів експертизи ще немає.

Зарізали активіста
30 листопада у Києві вбили заступника голови правління Антикорупційного комітету Майдану Олександра Костренка.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник штабу цієї організації Антон Черниш.
За його словами, Костренко був вбитий у себе вдома.
«Сашко займався боротьбою з корупцією в органах державної влади, разом зі мною входив до складу Консультативної Ради при Генеральній Прокуратурі, боровся з фактами незаконного виселення людей та був незамінним консультантом в юридичних та процесуальних питаннях», – написав Антон Черниш.
Правоохоронці встановили, що Костренка зарізали у власній квартирі, слідів зламування не виявлено. Водночас його автомобіль було знайдено біля будинку режисера Юрія Омельчука, якого загиблий захищав від рейдерства.

Проти Гонтарєвої відкрили справу за маніпуляції з курсом
Стосовно голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої відкрито кримінальну справу. Відповідне рішення, розглядаючи справу № 757 / 33660/14-к, 1 грудня ухвалив Печерський районний суд м.Києва.
Гонтарєвій інкримінується ст. 364 Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби.
Суть звинувачень зводиться до валютних інтервенцій Нацбанку в серпні 2014 р.: 5 числа НБУ виходив на міжбанк з купівлею долара по 11,93 грн./$ і продажем по 12,26 грн./$, а на тому ж тижні – 8 серпня торгував на валютному ринку трохи дорожче – по 12,45–12,6 грн./$. Причому, спочатку за нижчим курсом продав на міжбанку $ 69 млн., А через кілька днів відкупив там же $ 35 млн., але дешевше. Позивач (ним виступив адвокат Ростислав Кравець) звертає в своїй позовній заяву увагу на те, що на кожному дорожче викупленому доларі центробанк втратив 19 копійок, і державі було завдано збитку!
«Так, своїми діями, свідомо і грубо ігноруючи конституційні засади здійснення державної політики у сфері грошово-валютного регулювання, голова НБУ Гонтарєва В. А., фактично навмисне зробила вкрай невигідні дії для поповнення золотовалютного резерву України, незважаючи на те, що найвищий закон держави, Конституція України, покладає на Національний банк функцію збереження золотого запасу. Але, очевидно, що Гонтарєва продовжує лобіювати інтереси багатих і впливових бізнесменів, відверто порушуючи законодавство», – йдеться в позовній заяві адвоката Кравця.
«Дану позовну заяву з серпня вже три рази подавалося в суд, і два рази було відхилено. Рішення про відкриття кримінального провадження було прийнято лише на третій раз. Якщо Прокуратура дійсно почне реальне розслідування, як їй наказано, то думаю, зможе його закінчити протягом місяця-півтора. Я, до речі, планую стежити за його ходом, оскільки, як і багато громадян України являюсь потерпілим від дій Нацбанку: нагадаю, що згідно з чинним законодавством, потерпілі особи мають відповідні права», – розповів Ростислав Кравець.
Нагадаємо, що раніше претензії щодо політики Нацбанку на валютному ринку та девальвації гривні, до Валерії Гонтарєвої висували парламентарії. Народні депутати Дмитро Святаш і Валерій Писаренко (обидва позафракційні) навіть зареєстрували у Верховній Раді законопроект про її відставку. А по ринку навіть почали ходити чутки про подачу Гонтарєвою заяви про звільнення «за власним бажанням» і прощання з колегами та колективом. Однак сьогодні їх спростувала прес-служба НБУ. «Це неправда. Валерія Олексіївна не подавала у відставку. Однак готова виступити у Верховній Раді зі звітом про виконану роботу і відповісти на всі питання», – повідомили там.
Джерело: БН
На останок ж залишається лиш сказати, що у країні, де діє «найгуманніший суд у світі», сумніватися не доводиться: як справу відкрили, так її і закриють…

 ЗЛОДІЙКУВАТИЙ ІВАНО-ФРАНКІВЕЦЬ БЕЗ ПЕРЕШКОД СТАВАВ ВЛАСНИКОМ ЧУЖИХ МОБІЛЬНИКІВ, ГАМАНЦІВ ТА ДОКУМЕНТІВ

Незважаючи на те, що чоловікові лише 27 роки він уже встиг відчути смак життя в ізоляції від суспільства, тобто раніше судимий. Але, вочевидь, нестримна тяга до чужого в черговий раз наштовхнула чоловіка на злочинний шлях.
Спочатку до Івано-Франківського міськвідділу міліції звернулась 23-річна франківчанка та розповіла, що з її квартири зникла жіноча сумка з документами та особистими речами.
Правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 27-річний раніше судимий житель обласного центру. Водночас міліціонери з’ясували, що злодійкуватий молодик серед білого дня зайшов в один із під’їздів новобудови і побачив, що вхідні двері квартири відчинені. Злодій не зміг встояти, тож скористатися цією нагодою – брав все, що лежало в коридорі.
Користуючись необачністю громадян, зловмисник без перешкод ставав власником чужих мобільних телефонів, гаманців та документів. Івано-франківець викрадені мобільні телефони збував на ринку, а непотрібні йому викрадені речі викидав.
Напередодні він пограбував 29-річного приїжджого чоловіка, відібравши в нього немалу суму грошей та засіб стільникового зв’язку.
За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст. 186 «Грабіж» та ч.3. ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Підозрюваного затримано у порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про обрання стосовно нього міри запобіжного заходу.
Міліція в черговий раз застерігає, не забувайте зачиняти вхідні двері свого помешкання, стежте за своїми речами та будьте уважні. Пам’ятайте, що ласі до чужого громадяни скористаються найменшим шансом, щоб заволодіти Вашим майном.

Марина Матійчук,
Івано-Франківський МВ УМВС

 РОЗСЛІДУЮТЬ ОБСТАВИНИ ВБИВСТВА РОЖНЯТІВЦЯ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Трагедія трапилася в одному із сіл Рожнятівського району, що на Івано-Франківщині. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, керівництво райвідділу та обласного УМВС, а також експерти-криміналісти.
Правоохоронці встановили, що між загиблим і його 33-річним сином, інвалідом другої групи, вдома спалахнула сварка. Молодий чоловік схопив молоток і заподіяв 59-річномиу батькові кілька ударів у голову, а відтак ще вдарив ножем у шию. Від отриманих тілесних ушкоджень господар помер на місці.
На сьогодні розслідується кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України. По кримінальному провадженню призначено низку експертиз.

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінал

ЧИЇ ГОЛОВА І ТІЛО?
Близько 11години 28 листопада, на оперативний номер 102 надійшло повідомлення від львів’янки. Жінка повідомила про те, що під час прогулянки її собака знайшла поліетиленовий пакет, в якому була людська голова. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, експерти і кінолог з службовою собакою. Страшну знахідку вилучено та направлено на експертизу.
Один з членів слідчо-оперативної групи розповів, що за розміром черепа можна стверджувати, що він належить дорослій людині. Про особу чи стать жертви наразі правоохоронці не говорять.
За словами криміналіста, людська голова понівечена до невпізнанності. «Встановити особу чи стать жертви наразі неможливо, бо виявлена частина тіла понівечена до невпізнанності. За розміром вона належить дорослій людині. За характерним запахом та тлінням знахідки можна також сказати, що смерть наступила понад тиждень тому», – сказав оперативник.
За словами правоохоронців, знайдену голову вилучили на експертизу. У міліції зізнаються, що така справа у їхній практиці трапляється уперше. Більш детальну інформацію вони зможуть отримати після перших результатів експертизи.
А наступного дня, 29 листопада, на закинутій фермі у селі Сороки-Львівські Пустомитівського району Львівської області знайшли тіло без голови.
Далі правоохоронці встановили особу чоловіка, тіло якого знайшли на закинутій фермі поблизу Львова. Ним виявився 74-річний місцевий мешканець, котрий з червня цього року перебував у розшуку як безвісти зниклий. Під час огляду з’ясувалося, що насправді голова не була відокремлена від тіла.
Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.
Встановлено, що 74-річний місцевий житель, чиє тіло було знайденим, з червня цього року перебував у розшуку як безвісти зниклий.
Тоді ж було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.
Чи належить виявлена у Львові голова і знайдене у Пустомитівському районі тіло одній і тій же особі, стане відомо після проведення відповідних експертиз, про це повідомила речниця ГУМВС України у Львівській області Світлана Добровольська.
«29 листопада близько 16-ї години у Пустомитівський райвідділ міліції звернувся 47-річний мешканець, який повідомив про те, що в селі Сороки Львівські біля ферми він виявив тіло невідомої особи без голови. На місці події працювала слідчо-оперативна група. Тіло зараз скеровано на експертизу», – зазначила вона.
Також Добровольська повідомила, що стосовно виявленої у п’ятницю людської голови наразі результатів експертизи ще немає.

Зарізали активіста
30 листопада у Києві вбили заступника голови правління Антикорупційного комітету Майдану Олександра Костренка.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник штабу цієї організації Антон Черниш.
За його словами, Костренко був вбитий у себе вдома.
«Сашко займався боротьбою з корупцією в органах державної влади, разом зі мною входив до складу Консультативної Ради при Генеральній Прокуратурі, боровся з фактами незаконного виселення людей та був незамінним консультантом в юридичних та процесуальних питаннях», – написав Антон Черниш.
Правоохоронці встановили, що Костренка зарізали у власній квартирі, слідів зламування не виявлено. Водночас його автомобіль було знайдено біля будинку режисера Юрія Омельчука, якого загиблий захищав від рейдерства.

Проти Гонтарєвої відкрили справу за маніпуляції з курсом
Стосовно голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої відкрито кримінальну справу. Відповідне рішення, розглядаючи справу № 757 / 33660/14-к, 1 грудня ухвалив Печерський районний суд м.Києва.
Гонтарєвій інкримінується ст. 364 Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби.
Суть звинувачень зводиться до валютних інтервенцій Нацбанку в серпні 2014 р.: 5 числа НБУ виходив на міжбанк з купівлею долара по 11,93 грн./$ і продажем по 12,26 грн./$, а на тому ж тижні – 8 серпня торгував на валютному ринку трохи дорожче – по 12,45–12,6 грн./$. Причому, спочатку за нижчим курсом продав на міжбанку $ 69 млн., А через кілька днів відкупив там же $ 35 млн., але дешевше. Позивач (ним виступив адвокат Ростислав Кравець) звертає в своїй позовній заяву увагу на те, що на кожному дорожче викупленому доларі центробанк втратив 19 копійок, і державі було завдано збитку!
«Так, своїми діями, свідомо і грубо ігноруючи конституційні засади здійснення державної політики у сфері грошово-валютного регулювання, голова НБУ Гонтарєва В. А., фактично навмисне зробила вкрай невигідні дії для поповнення золотовалютного резерву України, незважаючи на те, що найвищий закон держави, Конституція України, покладає на Національний банк функцію збереження золотого запасу. Але, очевидно, що Гонтарєва продовжує лобіювати інтереси багатих і впливових бізнесменів, відверто порушуючи законодавство», – йдеться в позовній заяві адвоката Кравця.
«Дану позовну заяву з серпня вже три рази подавалося в суд, і два рази було відхилено. Рішення про відкриття кримінального провадження було прийнято лише на третій раз. Якщо Прокуратура дійсно почне реальне розслідування, як їй наказано, то думаю, зможе його закінчити протягом місяця-півтора. Я, до речі, планую стежити за його ходом, оскільки, як і багато громадян України являюсь потерпілим від дій Нацбанку: нагадаю, що згідно з чинним законодавством, потерпілі особи мають відповідні права», – розповів Ростислав Кравець.
Нагадаємо, що раніше претензії щодо політики Нацбанку на валютному ринку та девальвації гривні, до Валерії Гонтарєвої висували парламентарії. Народні депутати Дмитро Святаш і Валерій Писаренко (обидва позафракційні) навіть зареєстрували у Верховній Раді законопроект про її відставку. А по ринку навіть почали ходити чутки про подачу Гонтарєвою заяви про звільнення «за власним бажанням» і прощання з колегами та колективом. Однак сьогодні їх спростувала прес-служба НБУ. «Це неправда. Валерія Олексіївна не подавала у відставку. Однак готова виступити у Верховній Раді зі звітом про виконану роботу і відповісти на всі питання», – повідомили там.
Джерело: БН
На останок ж залишається лиш сказати, що у країні, де діє «найгуманніший суд у світі», сумніватися не доводиться: як справу відкрили, так її і закриють…

 ЗЛОДІЙКУВАТИЙ ІВАНО-ФРАНКІВЕЦЬ БЕЗ ПЕРЕШКОД СТАВАВ ВЛАСНИКОМ ЧУЖИХ МОБІЛЬНИКІВ, ГАМАНЦІВ ТА ДОКУМЕНТІВ

Незважаючи на те, що чоловікові лише 27 роки він уже встиг відчути смак життя в ізоляції від суспільства, тобто раніше судимий. Але, вочевидь, нестримна тяга до чужого в черговий раз наштовхнула чоловіка на злочинний шлях.
Спочатку до Івано-Франківського міськвідділу міліції звернулась 23-річна франківчанка та розповіла, що з її квартири зникла жіноча сумка з документами та особистими речами.
Правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 27-річний раніше судимий житель обласного центру. Водночас міліціонери з’ясували, що злодійкуватий молодик серед білого дня зайшов в один із під’їздів новобудови і побачив, що вхідні двері квартири відчинені. Злодій не зміг встояти, тож скористатися цією нагодою – брав все, що лежало в коридорі.
Користуючись необачністю громадян, зловмисник без перешкод ставав власником чужих мобільних телефонів, гаманців та документів. Івано-франківець викрадені мобільні телефони збував на ринку, а непотрібні йому викрадені речі викидав.
Напередодні він пограбував 29-річного приїжджого чоловіка, відібравши в нього немалу суму грошей та засіб стільникового зв’язку.
За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст. 186 «Грабіж» та ч.3. ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Підозрюваного затримано у порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про обрання стосовно нього міри запобіжного заходу.
Міліція в черговий раз застерігає, не забувайте зачиняти вхідні двері свого помешкання, стежте за своїми речами та будьте уважні. Пам’ятайте, що ласі до чужого громадяни скористаються найменшим шансом, щоб заволодіти Вашим майном.

Марина Матійчук,
Івано-Франківський МВ УМВС

 РОЗСЛІДУЮТЬ ОБСТАВИНИ ВБИВСТВА РОЖНЯТІВЦЯ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Трагедія трапилася в одному із сіл Рожнятівського району, що на Івано-Франківщині. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, керівництво райвідділу та обласного УМВС, а також експерти-криміналісти.
Правоохоронці встановили, що між загиблим і його 33-річним сином, інвалідом другої групи, вдома спалахнула сварка. Молодий чоловік схопив молоток і заподіяв 59-річномиу батькові кілька ударів у голову, а відтак ще вдарив ножем у шию. Від отриманих тілесних ушкоджень господар помер на місці.
На сьогодні розслідується кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України. По кримінальному провадженню призначено низку експертиз.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version