Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

ЖИТТЯ В СНЯТИНСЬКОМУ ДИТБУДИНКУ ГІРШЕ ЗА ПОЛОН І АТО

В Снятинському дитячому будинку-інтернаті знаходиться 103 вихованці. І, за словами колишнього вихованця інтернату громадського активіста Ігоря Лещишина, там знущаються над дітьми.
Про це Лещишин заявив на 33-й сесії Івано-Франківської облради під час звіту директора інтернату Леоніда Шимчука.
«З дітей знущаються. Є навіть карцер. Дітей роздягають догола та б’ють. Я був в тому інтернаті більше року і втік на Майдан від того жаху. Тепер я – волонтер. І навіть два рази був у полоні сепаратистів. Та й там з мене так не знущались, як в інтернаті», – зауважив хлопець.
Таке зізнання сироти обурило депутатів. Втім вони довго не могли проголосувати про звільнення директора.: балакали про утворення комісії для перевірки тощо.
Та за наполяганням депутатів, повторним голосуванням обласні обранці таки визнали роботу директора «незадовільною» і звільнили його з займаної посади.

ПО ЧОМУ МІСЦЕ В АНТИКОРУПЦІЙНОМУ БЮРО?

За можливість працювати в Національному антикорупційному бюро від кандидатів вимагають хабар у розмірі 100 тис. дол.
Про це у Facebook повідомив головний редактор львівської газети «Ратуша», відомий журналіст-криміналіст Микола Савельєв, який посилається на свої джерела у правоохоронних органах.
«Це треба зупинити! – написав він. – Знайомий силовик вирішив, що його кар’єрний ріст дійшов межі. Він вирішив піти вище і стати незламним бійцем Антикорупційного бюро. Національне антикорупційне бюро України – правоохоронний орган з широкими силовими повноваженнями, на який покладається попередження, виявлення, припинення та розкриття корупційних злочинів. Він почав шукати виходи на Київ. І знайшов. А тепер – сенсація. За право вступити в стрункі лави цього бюро, яке матиме 700 з хвостиком співробітників і надзвичайно великі повноваження, з оперативника зажадали 100 000 доларів США, пообіцявши, що за перший квартал він, як мінімум, половину відіб’є! Ще у вересні така можливість стати лицарем непідкупності коштувала лише 50 тисяч доларів США! Але тепер пройшли вибори і все казково змінилось!».
При цьому Савельєв додав, що пробив по кількох додаткових каналах і отримав підтвердження, що все це правда.
«Усе правда!!! З УБОЗівців, СБУшників, податківців – усіх, хто прагнув в АБ, вимагають бабло! Не хочу тут всує згадувати Небесну сотню і загиблих та покалічених мужиків в АТО, але наразі крім «будьте, гади, прокляті!!!!» в мене інших слів нема. Відчуваю – видихаюсь. Чи буде цій прірві кінець?», – написав журналіст.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ПРОТИ ОЛЕСЯ ДОВГОГО ВІДКРИТО ПРОВАДЖЕННЯ

Проти новообраного нардепа Олеся Довгого (екс-секретар Київради часів Черновецького) в Знам’янці Кіровоградської області відкрито кримінальне провадження за ст. 157 ч.1. КК (перешкоджання здійсненню виборчого права).
Про це у своєму Фейсбуці написав Сергій Левін, довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській області, передає gre4ka.info.
Нагадаємо, 22 жовтня спостерігач ОПОРИ зафіксував факт дарування тонометрів ветеранам, які працювали на залізниці, від імені на той момент кандидата в народні депутати по 102 виборчому округу Олеся Довгого. Спостерігач написав заяву в міліцію про ознаки порушення виборчого законодавства та звернувся з проханням про перевірку і встановлення фактів правопорушення. Правоохоронними органами було проведено перевірку, за результатами якої порушено кримінальну справу.
Стаття 157, зокрема, передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.
Також про факти підкупу громадян від імені Олеся Довгого неодноразово повідомляли такі політики як Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко та кандидат в народні депутати по 103 округу Андрій Лавров.
Проте, чим усе завершиться, здогадатися не важко…

ЗНЯТИ ГРОШІ З РАХУНКІВ АРБУЗОВУ ДОПОМОГЛИ ПОБРАТИМИ ЛУЦЕНКА?

Як уже раніше повідомляла «ЗЛ», 30 листопада, на Майдані Незалежності в Києві громадськість провела акцію протесту проти генпрокурора України Віталія Яреми.
Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння активістів, стало зняття арешту з рахунків екс-голови Нацбанку, колишнього в. о. прем’єр-міністра України Сергія Арбузова – людини з найближчого оточення президента Януковича.
Однак ніхто з громадських працівників тоді не помітив кричущий факт – розблокувати рахунки Арбузову допоміг соратник і друг Юрія Луценка, його адвокат (захищав Луценка в суді) – Ігор Фомін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ПОЧАВСЯ СУД НАД ВОРЖЕІНОВОЮ

У Харкові розпочався суд над медсестрою з Чугуєва (Харківська область) Ольгою Воржеіновою, яка обвинувачується у тому, що під час весняних протистоянь добивала ногами пораненого активіста Євромайдану в переході станції метро «Університет» у центрі міста.
Як повідомляють у прес-службі прокуратури Харківської області, перше засідання у справі Воржеінової відбулося сьогодні, 5 грудня, у Дзержинському районному суді Харкова.
Під час судового засідання було заслухано потерпілого та вивчено відеодокази. Обвинувачувана від надання показів відмовилась, скориставшись своїм конституційним правом, передбаченим ст. 63 Конституції України. Потерпілий заявив клопотання про допит свідка, про якого не було відомо на стадії досудового слідства.
Наступне засідання Дзержинського райсуду Харкова у справі Воржеінової призначене на 25 грудня.
Як ще зимою повідомляла «ЗЛ», тоді, під час подій на Євромайдані, у Харкові люди з бітами та у масках напали на активістів місцевого Майдану, які розходилися зі свого мітингу. Постраждало близько 50 осіб, у тому числі один працівник міліції. До лікарні загалом звернулося 14 чоловік.
Пізніше в Інтернеті з’явилося відео, на якому чоловік і жінка ногами добивають побитого чоловіка, який сидить на східцях підземного переходу.
За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (злісне хуліганство із застосуванням предметів для нанесення тілесних ушкоджень).
Під час проведення слідчо-оперативних заходів була встановлена 53-річна жителька Чугуєва Харківської області, яка, згідно із доказами, брала активну участь у побитті активістів Євромайдану. 17 квітня правоохоронці затримали Ольгу Воржеінову і, згідно з рішенням суду, вона протягом двох місяців перебувала під домашнім арештом.

СТАТТЯ ЗА НЕВИКОНАННЯ НАКАЗУ

Надвірнянський районний суд засудив стрільця-помічника гранатометника стрілецького взводу 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття», який відмовився виконувати наказ про передислокацію з Делятина до 233-го Рівненського полігону.
11 вересня 2014 року близько 12-ї години командир військової частини на зборах особового складу батальйону у смт. Делятин Надвірнянського району віддав наказ про необхідність негайного вибуття особового складу батальйону до 233-го Рівненського загальновійськового полігону для проведення заходів із відновлення боєздатності підрозділу.
Однак обвинувачений відмовився виконувати наказ командира.
10 листопада 2014 року між старшим прокурором військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. За угодою, боєць п’ятого батальйону повинен відбути покарання у вигляді одного року позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.
Суд затвердив угоду: визнав солдата вин­ним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 402 ч. 1 КК України (непокора) та призначив йому покарання у вигляді одного року позбавлення волі. Застосувавши до підсудного ст. 75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком два роки.

ЗАТРИМАЛИ З ВИКРАДЕНИМ ТОВАРОМ
Зайшовши до гіпермаркету, 31-річний житель обласного центру одразу ж «накинув око» на товари побутового вжитку, всі потрібні йому речі склав до візка та відправився до іншого відділу. Швиденько сховав товар під верхній одяг та пройшов повз касу, звичайно не оплативши його.
Згодом до Івано-Франківського міськ­відділу міліції звернувся директор цього ж закладу та повідомив про крадіжку, оперативники розшукали зловмисника у якого й вилучили крадений крам.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення – крадіжка, також правоохоронці перевіряють цього громадянина на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЗААРЕШТОВАНО РОСІЙСЬКОГО «КРОТА»

Служба безпеки України затримала колишнього генерала, який співпрацював з спецслужбами Росії.
Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко під час круглого столу з питань розслідування подій на Майдані Незалежності та загибелі «Небесної сотні».
Наливайченко зазначив, що в СБУ не бояться ні колишнього керівництва СБУ, ні іншого.
«СБУ затримала колишнього генерала СБУ, який планував злочини проти учасників акцій протесту, спільно з генералами ФСБ. Затриманий генерал уже заарештований, дає свідчення», – підкреслив глава СБУ.
Він також додав, що були вже допитані всі співробітники «Альфи», які були задіяні під час подій на Майдані.

РЕЙДЕРСЬКЕ ЗАХОПЛЕННЯ ЩЕ ОДНОГО СПИРТЗАВОДУ?

В кількох своїх попередніх номерах «ЗЛ» уже писала про горілчану мафію, яка розкинула свої щупальця по Волині і Галичині. І ось чергове продовження історії, але цього разу уже на Рівненщині:
Біля Шпанівського спиртзаводу з’явились невідомі, які конфліктують з місцевими жителями щодо призначення нового директора підприємства.
Працівники спиртзаводу зібрались біля підприємства і не пускають на територію нове керівництво.
На місце події приїхав заступник гендиректора ДП «Укрспирт» з питань безпеки Андрій Бабяр. Разом із ним приїхали невідомі чоловіки спортивної статури.
Бабяр зазначив, що на місце події мають привести документи про призначення нового директора спиртзаводу, якого призначили 26 листопада. Його нібито спочатку хотіли призначити директором Зірненського спирзаводу, але це не вдалось і тепер він має очолити завод у Шпанові.
Заступник директора Шпанівського заводу Ігор Шумілов зазначив, що це не призначення, а рейдерське захоплення, бо «Укрспирт» знаходиться в стадії ліквідації.
Біля спиртзаводу наразі знаходяться працівники підрозділу особливого призначення.
Серед присутніх приблизно два десятка місцевих жителів. Кількість чоловіків, які приїхали на підтримку нового керівництва заводу невідома, бо вони сидять у машинах.
Також тут перебуває представник голови Рівненської облради Роман Мартин та голова Рівненської ОДА Пилипчук.
Наприкінці минулого тижня керівництву концерну «Укрспирт» вдалося змінити керівника Державного підприємства «Зірненський спиртовий завод». Представники трудового колективу не впускали новопризначеного директора Ярослава Ціпана на підприємство, допоки їх не розігнала міліція.
Джерело: ВСЕ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

ЖИТТЯ В СНЯТИНСЬКОМУ ДИТБУДИНКУ ГІРШЕ ЗА ПОЛОН І АТО

В Снятинському дитячому будинку-інтернаті знаходиться 103 вихованці. І, за словами колишнього вихованця інтернату громадського активіста Ігоря Лещишина, там знущаються над дітьми.
Про це Лещишин заявив на 33-й сесії Івано-Франківської облради під час звіту директора інтернату Леоніда Шимчука.
«З дітей знущаються. Є навіть карцер. Дітей роздягають догола та б’ють. Я був в тому інтернаті більше року і втік на Майдан від того жаху. Тепер я – волонтер. І навіть два рази був у полоні сепаратистів. Та й там з мене так не знущались, як в інтернаті», – зауважив хлопець.
Таке зізнання сироти обурило депутатів. Втім вони довго не могли проголосувати про звільнення директора.: балакали про утворення комісії для перевірки тощо.
Та за наполяганням депутатів, повторним голосуванням обласні обранці таки визнали роботу директора «незадовільною» і звільнили його з займаної посади.

ПО ЧОМУ МІСЦЕ В АНТИКОРУПЦІЙНОМУ БЮРО?

За можливість працювати в Національному антикорупційному бюро від кандидатів вимагають хабар у розмірі 100 тис. дол.
Про це у Facebook повідомив головний редактор львівської газети «Ратуша», відомий журналіст-криміналіст Микола Савельєв, який посилається на свої джерела у правоохоронних органах.
«Це треба зупинити! – написав він. – Знайомий силовик вирішив, що його кар’єрний ріст дійшов межі. Він вирішив піти вище і стати незламним бійцем Антикорупційного бюро. Національне антикорупційне бюро України – правоохоронний орган з широкими силовими повноваженнями, на який покладається попередження, виявлення, припинення та розкриття корупційних злочинів. Він почав шукати виходи на Київ. І знайшов. А тепер – сенсація. За право вступити в стрункі лави цього бюро, яке матиме 700 з хвостиком співробітників і надзвичайно великі повноваження, з оперативника зажадали 100 000 доларів США, пообіцявши, що за перший квартал він, як мінімум, половину відіб’є! Ще у вересні така можливість стати лицарем непідкупності коштувала лише 50 тисяч доларів США! Але тепер пройшли вибори і все казково змінилось!».
При цьому Савельєв додав, що пробив по кількох додаткових каналах і отримав підтвердження, що все це правда.
«Усе правда!!! З УБОЗівців, СБУшників, податківців – усіх, хто прагнув в АБ, вимагають бабло! Не хочу тут всує згадувати Небесну сотню і загиблих та покалічених мужиків в АТО, але наразі крім «будьте, гади, прокляті!!!!» в мене інших слів нема. Відчуваю – видихаюсь. Чи буде цій прірві кінець?», – написав журналіст.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ПРОТИ ОЛЕСЯ ДОВГОГО ВІДКРИТО ПРОВАДЖЕННЯ

Проти новообраного нардепа Олеся Довгого (екс-секретар Київради часів Черновецького) в Знам’янці Кіровоградської області відкрито кримінальне провадження за ст. 157 ч.1. КК (перешкоджання здійсненню виборчого права).
Про це у своєму Фейсбуці написав Сергій Левін, довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській області, передає gre4ka.info.
Нагадаємо, 22 жовтня спостерігач ОПОРИ зафіксував факт дарування тонометрів ветеранам, які працювали на залізниці, від імені на той момент кандидата в народні депутати по 102 виборчому округу Олеся Довгого. Спостерігач написав заяву в міліцію про ознаки порушення виборчого законодавства та звернувся з проханням про перевірку і встановлення фактів правопорушення. Правоохоронними органами було проведено перевірку, за результатами якої порушено кримінальну справу.
Стаття 157, зокрема, передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.
Також про факти підкупу громадян від імені Олеся Довгого неодноразово повідомляли такі політики як Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко та кандидат в народні депутати по 103 округу Андрій Лавров.
Проте, чим усе завершиться, здогадатися не важко…

ЗНЯТИ ГРОШІ З РАХУНКІВ АРБУЗОВУ ДОПОМОГЛИ ПОБРАТИМИ ЛУЦЕНКА?

Як уже раніше повідомляла «ЗЛ», 30 листопада, на Майдані Незалежності в Києві громадськість провела акцію протесту проти генпрокурора України Віталія Яреми.
Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння активістів, стало зняття арешту з рахунків екс-голови Нацбанку, колишнього в. о. прем’єр-міністра України Сергія Арбузова – людини з найближчого оточення президента Януковича.
Однак ніхто з громадських працівників тоді не помітив кричущий факт – розблокувати рахунки Арбузову допоміг соратник і друг Юрія Луценка, його адвокат (захищав Луценка в суді) – Ігор Фомін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ПОЧАВСЯ СУД НАД ВОРЖЕІНОВОЮ

У Харкові розпочався суд над медсестрою з Чугуєва (Харківська область) Ольгою Воржеіновою, яка обвинувачується у тому, що під час весняних протистоянь добивала ногами пораненого активіста Євромайдану в переході станції метро «Університет» у центрі міста.
Як повідомляють у прес-службі прокуратури Харківської області, перше засідання у справі Воржеінової відбулося сьогодні, 5 грудня, у Дзержинському районному суді Харкова.
Під час судового засідання було заслухано потерпілого та вивчено відеодокази. Обвинувачувана від надання показів відмовилась, скориставшись своїм конституційним правом, передбаченим ст. 63 Конституції України. Потерпілий заявив клопотання про допит свідка, про якого не було відомо на стадії досудового слідства.
Наступне засідання Дзержинського райсуду Харкова у справі Воржеінової призначене на 25 грудня.
Як ще зимою повідомляла «ЗЛ», тоді, під час подій на Євромайдані, у Харкові люди з бітами та у масках напали на активістів місцевого Майдану, які розходилися зі свого мітингу. Постраждало близько 50 осіб, у тому числі один працівник міліції. До лікарні загалом звернулося 14 чоловік.
Пізніше в Інтернеті з’явилося відео, на якому чоловік і жінка ногами добивають побитого чоловіка, який сидить на східцях підземного переходу.
За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (злісне хуліганство із застосуванням предметів для нанесення тілесних ушкоджень).
Під час проведення слідчо-оперативних заходів була встановлена 53-річна жителька Чугуєва Харківської області, яка, згідно із доказами, брала активну участь у побитті активістів Євромайдану. 17 квітня правоохоронці затримали Ольгу Воржеінову і, згідно з рішенням суду, вона протягом двох місяців перебувала під домашнім арештом.

СТАТТЯ ЗА НЕВИКОНАННЯ НАКАЗУ

Надвірнянський районний суд засудив стрільця-помічника гранатометника стрілецького взводу 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття», який відмовився виконувати наказ про передислокацію з Делятина до 233-го Рівненського полігону.
11 вересня 2014 року близько 12-ї години командир військової частини на зборах особового складу батальйону у смт. Делятин Надвірнянського району віддав наказ про необхідність негайного вибуття особового складу батальйону до 233-го Рівненського загальновійськового полігону для проведення заходів із відновлення боєздатності підрозділу.
Однак обвинувачений відмовився виконувати наказ командира.
10 листопада 2014 року між старшим прокурором військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. За угодою, боєць п’ятого батальйону повинен відбути покарання у вигляді одного року позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.
Суд затвердив угоду: визнав солдата вин­ним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 402 ч. 1 КК України (непокора) та призначив йому покарання у вигляді одного року позбавлення волі. Застосувавши до підсудного ст. 75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком два роки.

ЗАТРИМАЛИ З ВИКРАДЕНИМ ТОВАРОМ
Зайшовши до гіпермаркету, 31-річний житель обласного центру одразу ж «накинув око» на товари побутового вжитку, всі потрібні йому речі склав до візка та відправився до іншого відділу. Швиденько сховав товар під верхній одяг та пройшов повз касу, звичайно не оплативши його.
Згодом до Івано-Франківського міськ­відділу міліції звернувся директор цього ж закладу та повідомив про крадіжку, оперативники розшукали зловмисника у якого й вилучили крадений крам.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення – крадіжка, також правоохоронці перевіряють цього громадянина на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЗААРЕШТОВАНО РОСІЙСЬКОГО «КРОТА»

Служба безпеки України затримала колишнього генерала, який співпрацював з спецслужбами Росії.
Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко під час круглого столу з питань розслідування подій на Майдані Незалежності та загибелі «Небесної сотні».
Наливайченко зазначив, що в СБУ не бояться ні колишнього керівництва СБУ, ні іншого.
«СБУ затримала колишнього генерала СБУ, який планував злочини проти учасників акцій протесту, спільно з генералами ФСБ. Затриманий генерал уже заарештований, дає свідчення», – підкреслив глава СБУ.
Він також додав, що були вже допитані всі співробітники «Альфи», які були задіяні під час подій на Майдані.

РЕЙДЕРСЬКЕ ЗАХОПЛЕННЯ ЩЕ ОДНОГО СПИРТЗАВОДУ?

В кількох своїх попередніх номерах «ЗЛ» уже писала про горілчану мафію, яка розкинула свої щупальця по Волині і Галичині. І ось чергове продовження історії, але цього разу уже на Рівненщині:
Біля Шпанівського спиртзаводу з’явились невідомі, які конфліктують з місцевими жителями щодо призначення нового директора підприємства.
Працівники спиртзаводу зібрались біля підприємства і не пускають на територію нове керівництво.
На місце події приїхав заступник гендиректора ДП «Укрспирт» з питань безпеки Андрій Бабяр. Разом із ним приїхали невідомі чоловіки спортивної статури.
Бабяр зазначив, що на місце події мають привести документи про призначення нового директора спиртзаводу, якого призначили 26 листопада. Його нібито спочатку хотіли призначити директором Зірненського спирзаводу, але це не вдалось і тепер він має очолити завод у Шпанові.
Заступник директора Шпанівського заводу Ігор Шумілов зазначив, що це не призначення, а рейдерське захоплення, бо «Укрспирт» знаходиться в стадії ліквідації.
Біля спиртзаводу наразі знаходяться працівники підрозділу особливого призначення.
Серед присутніх приблизно два десятка місцевих жителів. Кількість чоловіків, які приїхали на підтримку нового керівництва заводу невідома, бо вони сидять у машинах.
Також тут перебуває представник голови Рівненської облради Роман Мартин та голова Рівненської ОДА Пилипчук.
Наприкінці минулого тижня керівництву концерну «Укрспирт» вдалося змінити керівника Державного підприємства «Зірненський спиртовий завод». Представники трудового колективу не впускали новопризначеного директора Ярослава Ціпана на підприємство, допоки їх не розігнала міліція.
Джерело: ВСЕ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version