Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Курщина, Білгородщина, Кубань і Воронеж були залишаються частково україномовними, а отже є є українськими…

Академік, український мовознавець, доктор філологічних наук, директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко: «Ця карта була прийнята російською імператорською академією наук як така, що відповідає об’єктивній реальності».

Директор Інституту української мови, професор Павло Гриценко показав унікальну карту, за якою Курщина, Білгородщина, а також Кубань та Воронеж є українськими землями.

Гриценко показав карту 1871 року. «Ця карта укладена за матеріалами обстеження всієї України. Тут, на цій карті, позначено межі, де проходять лінії розмежування між україномовними та російськомовними теренами. Так от Воронежчина, Курщина, Білгородщина, а також Кубань – це все землі, які позначені як українські, причому далеко на схід від Азовського моря ідуть українські землі», – сказав професор.

За словами Гриценка, ця карта була укладена за дорученням російського імператорського географічного товариства, це не якась вигадка українських націоналістів того часу.

«Ця карта була прийнята російською імператорською академією наук як така, шо відповідає об’єктивній реальності», – наголосив вчений.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, українські військові під час операції на Курщині зустріли місцеву мешканку, яка пережила Голодомор, Другу світову війну, а зараз зневажає російську владу та підтримує дії ЗСУ.

Українські військові під час операції на Курщині зустріли місцеву мешканку, яка пережила Голодомор, Другу світову війну, а зараз зневажає російську владу та підтримує дії ЗСУ.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності