Міжнародні новини

Ліберастична більшість у Польщі перемагає президентську меншину натуральну…

У Польщі міністри з очолюваного прем’єром-лібералом Дональдом Туском уряду проігнорували захід, на який їх запросив президент, католик і консерватор, Анджей Дуда.

Про це повідомилаканцелярія польського президента у Twitter (X).

Як зазначили у канцелярії, Дуда запросив міністрів до президентського палацу з нагоди урочистого включення їх до складу Ради суспільного діалогу.

«Міністри в останню хвилину скасували свою участь у заході, дата якого була узгоджена, а десять міністрів попередньо підтвердили свою присутність раніше», – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як наслідок, захід довелось скасувати, додали в канцелярії. У повідомленні наголошується, що «це перший випадок, коли члени уряду скасували свою участь у церемонії».

«Така церемонія є багаторічною традицією і підкреслює, що соціальний діалог є одним з фундаментальних досягнень Польщі після 1989 року…Президент Анджей Дуда, як він неодноразово підкреслював, завжди готовий до співпраці у найважливіших для поляків питаннях. Він сподівається, що церемонія відбудеться якнайшвидше», – додали в канцелярії.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск пообіцяв послабити законодавство про аборти та полегшити доступ до таблеток екстреної контрацепції.

Варшавський суд визнав активістку ліберального руху Abortion Dream Team винною в тому, що вона допомогла жертві домашнього насильства отримати таблетки для переривання вагітності, і засудив її до восьми місяців громадських робіт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Сейм Польщі відхилив громадський законопроєкт щодо безпечного переривання вагітності, яким пропонували дозволити аборти до 12 тижня.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version