Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Литва пропонує Заходу чудову ідею щодо рф і білорусі

Міністерство фінансів Литви пропонує розірвати підписані майже 20 років тому угоди про митне співробітництво з росією та Білоруссю і підготувало для уряду проєкти відповідних постанов.

Про це повідомляє литовський мовник LRT.

За словами представників міністерства, з початку широкомасштабної агресії росії проти України литовська митниця не співпрацювала та не обмінюється інформацією з митними службами росії та Білорусі. Однак особи, які мають торговельні відносини з цими країнами, за даними міністерства, надають митницям та судам документи, видані митними органами цих країн, як доказ законності торгівлі та дотримання міжнародних санкцій.
Угода з росією про співпрацю та взаємну допомогу у сфері митної діяльності була підписана у лютому 1995 року у Москві. Угода з Білоруссю про співробітництво у боротьбі з порушеннями митного законодавства – у липні 1996 року у Вільнюсі. Денонсація договору з Білоруссю, який був ратифікований у вересні 2000 року, ще має бути схвалена президентом і Сеймом Литви.

Нагадаємо, оскільки Китай потрапив до списку країн, які «не заслуговують на довіру», користування технікою китайського виробництва в державних установах Литви є недопустимим. Офіційна заборона набере чинності вже з 2025 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Міністерство фінансів Литви пропонувало виділити цього року додаткові кошти на закупівлю необхідних систем озброєння.

Також Естонія хоче створити на кордоні з рф «антидронну стіну» Ця система допоможе виявляти та відображати безпілотники на східному кордоні та над великими містами.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності