Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Маленька Корея втерла носа з виробництва зброї ЄС і США разом взятим?!…

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну дохід від експорту провідного південнокорейського оборонного підрядника Hanwha Aerospace зріс в 11 разів до 1,1 мільярда доларів, а акції підскочили на 350%.

Про це йдеться у матеріалі Bloomberg.

Як пише агенція, Hanwha Aerospace Co., провідний корейський оборонний підрядник, виробляє наземне озброєння вже майже 50 років, навіть коли конкуренти перейшли на винищувачі шостого покоління і безпілотні дрони. Військові аналітики вважали Hanwha застарілою, а їхню продукцію недостатньою для війни 21 століття, але війна в Україні, яка майже повністю ведеться на землі, довела їхню помилку.

«США мають 40% світових оборонних систем, але вони не можуть зробити все. Ми робимо акцент на середньоваговиків, САУ, бронетехніку, танки. У цьому ми вже конкурентоспроможні в усьому світі», — зазначає генеральний директор Hanwha Aerospace Сон Дже-Іла.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На думку авторів статті, відродження Hanwha відображає прогалину у світовій оборонній промисловості. Американські та європейські виробники зосередилися на виробництві стратегічної зброї, високоточних боєприпасів та інших передових технологій. Водночас багато країн вважають ці системи надто дорогими, або ж їх відлякує необхідність значної перепідготовки кадрів, яку вони потребують.

«Оборонні компанії в США чи Європі не хочуть виробляти цю зброю. Зброя корейського виробництва не є найсучаснішою, але це те, чого не роблять Lockheed Martin і Boeing», — наголошує старший науковий співробітник Корейського інституту військових справ Юн Сукджун.

За інформацією Bloomberg, Польща вже замовила у південнокорейської компанії 670 самохідних гаубиць K9 і 290 РСЗВ з 2022 року. Hanwha постачала гаубиці до Єгипту і боєприпаси до Великої Британії. Якщо запропонована угода з Румунією буде укладена, вона стане десятою країною, яка придбає K9. Минулого року корейська компанія випередила німецького конкурента Rheinmetall AG і поставила Австралії 129 танків, уклавши угоду вартістю щонайменше 5 мільярдів австралійських доларів (3,3 мільярда доларів США), яка стала одним з найбільших військових проєктів в австралійській історії.

Американські та європейські оборонні підрядники намагаються наростити виробництво, тоді як Hanwha пропонує безперебійні виробничі лінії, надійні ланцюги постачання та швидші терміни доставки. Hanwha може зібрати гаубицю K9 за 180 днів, що в 2−3 рази швидше, ніж конкуренти. Крім того, ця самохідна гаубиця коштує близько 3,5 мільйонів доларів США, що приблизно на половину або третину дешевше, ніж у світових конкурентів, зазначають автори статті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Важко переоцінити перевагу наявності надійної і дешевої зброї на ринку в той час, коли традиційні світові постачальники вичерпують свої запаси, а попит з усіх боків є високим. За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, глобальні витрати на оборону минулого року зросли на 6,8%, що стало найстрімкішим стрибком з 2009 року, і немає жодних ознак сповільнення цього процесу», — ідеться в матеріалі.
Нагадаємо, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв надати Україні додаткову допомогу в розмірі 2,3 млрд доларів під час саміту G20 у Нью-Делі у вересні 2023 року.

Раніше уряд Швеції виділив на гуманітарну допомогу для України близько 40 мільйонів шведських крон – 3,7 мільйона доларів. Ця підтримка надається через продовольчу програму Організації Об’єднаних Націй (ООН).

Влада Нідерландів збільшить військову і гуманітарну допомогу Україні на 4,4 мільярди євро. Гроші надходитимуть у 2024 – 2026 роках.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності