Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Медведчук: Обіцяв Зеленський весною садити?! – так ж виконує, Петре Олексійовичу

Печерський райсуд Києва прийняв до уваги слова Дмитра Пєскова, що Москва не збирається втручатися в процеси, пов’язані з кримінальним переслідуванням в Україні народного депутата від партії “ОПЗЖ” і за сумісництвом кума Путіна – Віктора Медведчука, тому сьогодні, 13 травня, відмовив у задоволенні клопотання адвокатів нардепа від “Опозиційною платформи – За життя” Віктора Медведчука про взяття його на поруки.

“Що стосується клопотання про взяття на поруки. Слідчий суддя постановив: в даний час в задоволенні клопотання відмовити, повернути його стороні захисту, проте роз’яснити стороні захисту, що в подальшому після дослідження матеріалів клопотання про з’ясування підстав для внесення зазначеного клопотання, дослідження матеріалів виробництва сторона захисту не позбавлена ​​права заявити це клопотання“, – заявив суддя В’ячеслав Підпалий.

ПОДЕЙКУЮТЬ, ЩО АДВОКАТОМ МЕДВЕДЧУКА СТАНЕ НОВОСПЕЧЕНИЙ КАНДИДАТ НАУК…

Цьому передувало:
Медведчук – один з найбагатших депутатів Верховної Ради. Він входить в топ-100 найбагатших українців за версією журналу Forbes. Видання оцінило його статки в $ 620 млн, він займає 12-е місце в рейтингу. Політик відомий своїми зв’язками з Росією, він кум президента РФ Володимира Путіна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

У лютому 2021 року РНБО ввів санкції проти Медведчука, його колеги по фракції Тараса Козака і належать їм та їхнім сім’ям компаній (в тому числі під санкції потрапили телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne). Обмеження до цих осіб вирішили застосувати на підставі розслідування СБУ щодо фінансування тероризму. Під санкції в тому числі потрапив Новошахтинський завод нафтопродуктів, оскільки, за даними ЗМІ, він забезпечував нафтопродуктами окуповані Росією території Донецької та Луганської областей. Секретар РНБО Олексій Данилов заявляв, що дизпаливом з цього заводу заправляють російські танки в ОРДЛО.

11 травня генпрокурор України Ірина Венедиктова підписала Медведчуку і Козаку підозри у державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів. ЗМІ повідомили, що в будинку Медведчука в Києві і офісі ОПЗЖ СБУ проводила обшуки.

Венедиктова підкреслила, що політики в справі немає, мова йде лише про кримінальні злочини.

У справі три епізоди, перший з них стосується допомоги Росії в отриманні нафтогазового родовища в включеному Криму, другий – передачі спецслужбам РФ таємних відомостей про українському війську, третій – участі фігурантів у розробці проекту “Луч”, за допомогою якого планувалося вирубувати українських мігрантів в РФ .

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

12 травня Медведчук і його адвокати прийшли в офіс генпрокурора і ознайомилися з підозрою. За словами захисників політика, йому повідомили про підозру по ст. 111 (державна зрада) і за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Як уточнила Венедиктова, підозра по ст. 438 стосується розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Прокуратура подала клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 300 млн грн, “виходячи з того, що це приблизно десята частина тих цінностей, які могли бути розграбовані”.

Медведчук після прибуття в суд заявив, що не зможе сам сплатити заставу в 300 млн грн, про який клопоче прокуратура, через блокування його рахунків.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності