Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Мешканці ЄС втомилися від війни в Україні і загроз від неї

Майже дві третини громадян країн ЄС стурбовані безпекою свого Союзу, найбільше проблемами безпеки занепокоєні мешканці Португалії. Але половина бачать небезпеку у розв’язаній росіянами війні із Україною.

Це випливає з результатів нещодавно оприлюдненого опитування, проведеного за дорученням Європейської комісії, повідомляє DPA.

Близько 47% опитаних громадян ЄС заявили, що вони «досить стурбовані» безпекою Євросоюзу протягом наступних п’яти років, тоді як ще 17% сказали, що вони «дуже стурбовані». Згідно з результатами, найбільше занепокоєні безпекою жителі Португалії (77%). У Німеччині 54% респондентів заявили, що вони «досить» або «дуже» стурбовані безпекою ЄС.

В рамках репрезентативного опитування інститут дослідження громадської думки Ipsos провів онлайн-опитування серед більш ніж 25 000 громадян ЄС віком від 15 років і старше в кінці червня – на початку липня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно з опитуванням, близько 58% громадян ЄС все ще налаштовані оптимістично щодо майбутнього ЄС, тоді як близько 37% висловили песимістичні настрої.

Близько 50% громадян ЄС вважають війну в Україні найбільшим нинішнім викликом для ЄС, тоді як 41% опитаних наразі вважають нелегальну міграцію найбільшим викликом.

Ще 35% респондентів також назвали екологічні проблеми та зміну клімату.

Що стосується питань, які ЄС повинен визначити як пріоритетні, респонденти найчастіше називали навколишнє середовище та зміну клімату (33%) і нелегальну міграцію (також 33%), за ними йдуть безпека і оборона (29%) і війна в Україні (25%).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Думки громадян ЄС щодо розвитку економіки в ЄС протягом наступних п’яти років розділилися.

Близько 50% респондентів висловили впевненість щодо майбутнього економіки, в той час як 45% заявили, що вони налаштовані більш скептично.

Нагадаємо, що приблизно 20% іноземців знають про українські бренди та можуть назвати принаймні один із них. Лідером серед українських брендів, популярних за кордоном, виявилася кондитерська корпорація Roshen.

Нещодавно росія зареєструвала українське географічне зазначення «Мелітопольська черешня» у своєму реєстрі як російське.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А український бренд аромакосметики для тіла та волосся very very zen та бренд доглядової косметики для тінейджерів і тих, хто за крок до цього віку, teens only спеціально до Дня матері створили особливий музичний джингл “Take it easy” та випустили однойменний дроп доглядової косметики.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності