Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Мільйони на призи є, а на опалювальний сезон нема, – куди поділися понти мера Івано-Церківська?

Понти в мера Івано-Церківська свободівця Руслана Марцінківа, який вдруге поспіль очолив місто із рекордними цього разу майже 84% голосів, скінчилися, і наступила жорстока реальність початку опалювального сезону – це йому не 1 млн. грн дарувати школі, яка першою виконає вимогу Кабміну щодо вакцинації 80% персоналу, чи 100 тис. обіцяти першій жінці, яка завагітніє після (чи від?) вакцинації…

З наступного понеділка, 18 жовтня, діти міста йдуть на тиждень швидше на примусові канікули, буцімто для того, щоб попередити початок пандемії. Хоча голова автономного від профільного департаменту ІФ ОДА управління охорони здоров’я міськради Марія Бойко, як санепідеміолог за фахом, мала би знати, що не можна за тиждень попередити те, до чого інші готуються мінімум за півроку чи хоча би квартал, а ви забили…

А у дитячих садочках вихователі по людськи радять батькам не приводити дітей через холод у приміщеннях.

Насправді все набагато простіше – у найкомфортнішому місті для життя в Україні із найбільшою кількістю церков та капличок на кв.км і душу населення зрив початку опалювального сезону, і залишається тільки молитися, бо понти дійсно скінчилися!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Хоча сам мер це називає тільки потенційною загрозою “надзвичайної ситуації техногенного характеру пов’язану з відсутністю постачання газу для опалення бюджетних установ. Ситуація може призвести до порушення функціонування органів місцевого самоврядування, закладів освіти, культури, соціальної сфери, та закладів охорони здоров’я, що в умовах пандемії Covid є неприпустимим“.

Як повідомила вищезгадана очільниця управління охорони здоров’я міськради Марія Бойко, в закладах охорони здоров’я сьогодні температура 18-19о тоді, як має бути 22-23о: “В наших лікарнях укладені угоди за ціною газу 7,85 грн. Загальна кількість газу, яка нам потрібна на опалення – 25 тисяч кубів. За цією ціною виходило 250 тисяч гривень. Якщо ж ціна газу буде 30 грн, як планують, то вийде 750 тисяч гривень. Тобто це додатково 500 тисяч гривень. В нас цих грошей немає і потрібна допомога міського бюджету“.

Візьміть для початку хоча б ті 100 тис. грн, що обіцяли першій завагітнілій у місті жінці після вакцинації, які так і не виплатили… бо завагітніла не та (не дружина чиновника з оточення)?!

У Франківській громаді газом опалюються 11 шкіл, 10 садків і 5 закладів позашкільної освіти. До кінця року нам потрібно 253 655 м3 газу. Якщо брати ціну у меморандумі, то нам додатково буде потрібно 4,3 млн грн. Якщо брати ціну, яку нам пропонують на ринку, то треба 7, 6 млн. грн. Це колосальна цифра для міського бюджету. Ми не готові до такої ситуації“, – каже начальник управління освіти однопартієць мера Максимчук.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мільйон призових заплатити школі, яка виконала обов’язкове розпорядження Кабміну і МОЗу мали, а на опалення нашкрябти вже нема?Чи призові просто легше дерибанити?” – запитують ображені батьки, яким тепер ніким залишити дітей вдома, хоч бери та звільняйся з роботи.

А де ж бюджетні резерви, тим більше, що мер так спритно за допомогою очільниці ІФ ОДА Світлани Онищук перекинувши витрати заплановані на завершення будівництва мосту через р. Бистриця Солотвинська до мікрорайону Пасічна і авторозв’язку до нього на програму Президента Зеленського “Велике будівництво” – міст, який за планами уже давно повинні були здати, а потрачені на нього кошти уже втричі переверщили початковий бюджет, хоча кожен містянини, споглядаючи сьогодні цей міст, бачить, що він досі й на половину ще не готовий.

То де ж бюджетні резерви та заощадження?..

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності