Полеміка

МІНЮСТ НЕ РОЗРОБЛЯВ ЗАКОН ПРО «ОСОБЛИВИЙ СТАТУС» РАЙОНІВ ДОНБАСУ

Створення будь-яких загонів «народної міліції» в окремих району Донецької та Луганської областей можливо тільки в разі повної їх підконтрольності українським органам влади. А міністерство юстиції не приймало участі в розробці закону про особливий статус окремих районів Донбасу.

Про це минулого тижня на брифінгу заявив міністр юстиції Павло Петренко, коментуючи закон про особливий статус Донбасу, передає Інтерфакс-Україна.

«Питання формування так званих загонів народної міліції неприпустиме. Це можливо тільки в одному варіанті – якщо ці підрозділи будуть підкорятися українському законодавству і підпорядковуватимуться українським органам влади, правоохоронним структурам», – сказав міністр.

За словами міністра, ні уряд України, ні Міністерство юстиції не брали участі в розробці закону про особливий статус окремих районів Донбасу. «На жаль, уряд, Міністерство юстиції не брали участь в розробці цих законів, в переговорному процесі», – додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Петренка, встановлення миру в Україні важливо, але не за всяку ціну. Міністр юстиції наголосив, що Україна не піде на легітимізацію «ДНР» і «ЛНР».

Як відомо, Верховна Рада на закритому засіданні 16 вересня прийняла президентський закон про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня нинішнього року.
Згідно ст. 9 закону про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, «в окремих районах Донецької та Луганської областей рішенням міських, селищних, сільських рад створюються загони народної міліції, на які покладається реалізація завдання з охорони громадського порядку в населених пунктах цих районів».

«Координація діяльності загонів народної міліції з охорони громадського порядку в населених пунктах здійснюється відповідною сільською, селищною, міською головою. Загони народної міліції утворюються на добровільних засадах з числа громадян України, які постійно проживають у відповідних населених пунктах окремих районів Донецької та Луганської областей», – йдеться в статті.

Джерело: Аргумент

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version