Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Молдовани на службі рф у Франції, – зрада чи провокація?..

Молдовська ліва опозиція сьогодні не тільки присягає путіну і рф, але й допомагає йому воювати проти України політичними провокаціями за кордоном:

У Парижі французька поліція затримала трьох молдован за підозрою в нанесенні графіті в Парижі із зображенням труни та написом «Французькі солдати в Україні». Написи виявили на вулицях 7-го округу Парижа у п’ятницю, 7 червня.

Саме у цей день у французькій столиці з візитом перебував президент Володимир Зеленський, повідомляє французький телеканал BFMTV

Поліція затримала трьох молдован у п’ятницю ввечері. Їх підозрюють у нанесенні графіті. Слідчі вийшли на них після завершення розслідування, а у затриманих виявили латексні рукавички, аерозольну фарбу та трафарети відповідних написів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На графіті було зображено труну з написом «Soldats français en Ukraine» («Французькі солдати в Україні»). На тих же стінах були написи українською мовою: «Поверніть вибори українцям».

Джерела в поліції розповіли, що «підозри стосуються можливого нового іноземного втручання».

Вже розпочато розслідування, щоб визначити мотиви та з’ясувати, чи пов’язані затримані з попередніми потенційними випадками іноземного втручання у Франції.

Поліція взяла підозрюваних під варту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Напередодні нібито українська арт-група «Мрія» взяла на себе відповідальність за цю акцію, вказавши на подібні графіті в інших місцях Парижа.

«Ця акція стала відповіддю на невідповідні дії французької влади щодо наших активістів, які поклали труни біля Ейфелевої вежі», – заявила арт-група.

Напередодні у Франції невідомі влаштували провокацію біля Ейфелевої вежі. Там виявили п’ять трун, обгорнутих у французькі прапори з написом «Французькі солдати в Україні».

Франція незабаром може надіслати в Україну військових інструкторів. І відбудеться це попри занепокоєння деяких союзників і критику з боку росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності