Економіка

МОЗ рекомендує та ініціює, але не каже де для цього брати гроші

 

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як провела брифінг після Дня Незалежності.

Ось ключові моменти цього брифінгу:

▪️ МОЗ рекомендує закладам охорони здоров’я створити тримісячний запас ЗІЗ та достатній резерв лікарських засобів. Це дасть можливість оперативно реагувати в критичних епідеміологічних ситуаціях. Крім цього, лікарням необхідно забезпечити підведення кисню до 80% ліжок, призначених для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

▪️ МОЗ ініціює спрощення механізму надання медзакладам послуг з проведення кисневих магістралей та збільшення потужності кисневих станцій, а також закупівлі додаткових лікарських препаратів, ІФА-тестів та вакцин від грипу. Очікується, що на наступному тижні відповідний проєкт постанови буде внесено на розгляд Кабінету Міністрів.

▪️ Ступінь готовності проєктів реконструкції приймальних відділень у відділеннях екстреної медичної допомоги опорних лікарень, яка ведеться в рамках “Великого будівництва”, є різною. Наприклад, обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради наразі завершила реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги і готова до прийому пацієнтів. Але низка лікарень перебуває лише на етапі укладення договорів. МОЗ стурбовано затягуванням цього процесу і має намір надалі посилити контроль над ним.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Криза кадрів або “Доктор Смерть” повертається?

 МОЗ розробляє механізми стимуляції медичних працівників первинної ланки за певними критеріями та індикаторами оцінки якості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

▪️ Минулого тижня заступниця міністра побувала з робочою поїздкою в Івано-Франківській, звідки прийшла у Міністерство, та Чернівецькій областях для перевірки готовності медичної системи до можливої другої хвилі поширення коронавірусної хвороби. У цих областях визначено додаткові лікарні, які прийматимуть хворих на COVID-19, і вони готові надавати допомогу таким пацієнтам.

▪️ Медична система не зможе впоратися з нинішньою епідеміологічною ситуацією сама, без участі влади, контролюючих органів та громадян. Нині через нехтування карантинними правилами в країні значно зросла захворюваність на COVID-19.

В цілому МОЗ рекомендує та ініціює, але не каже де для цього брати гроші…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version