Події

МВС ідентифікувала понад 200 невпізнаних тіл загиблих у зоні АТО

Ідентифікація тіл проводиться у декілька етапів. Перший – встановлення генетичних ознак загиблого, що можливе шляхом проведення молекулярно-генетичної експертизи, яка будє проводитись в НДЕКЦ при ГУМВС України в Запорізькій області. Другий етап – встановлення генетичних ознак родичів зниклих осіб. 

Біологічні зразки будуть відбиратися у біологічних батьків чи дітей зниклої особи, оскільки лише їх зразки придатні для встановлення спорідненості з невпізнаним тілом. Орієнтовний строк проведення експертизи – до двох тижнів.

Нагадаємо, що відібрання зразків та проведення молекулярно-генетичної експертизи за постановою слідчого для громадянина є повністю безкоштовною процедурою, яка проводиться за рахунок держави.

За період проведення антитерористичної операції органами внутрішніх справ зареєстровано понад тисячу повідомлень про виявлення невпізнаних тіл.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version