Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

МЗС УКРАЇНИ «ВІДДУВАЄТЬСЯ» ЗА ПРИЗНАЧЕННЯ СААКАШВІЛІ

Посла України в Тбілісі Василя Цибенка викликали в міністерство закордонних справ Грузії для роз’яснень у зв’язку з призначенням екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі головою новоствореної Дорадчої міжнародної ради реформ при президенті України, коли у цей час у Грузії він перебуває у розшуку?

У МЗС заявляють, що послу Грузії в Україні Михайлу Уклебі доручено попросити у відповідних відомств України роз’яснення з цього питання.

М. Саакашвілі оголосила в розшук прокуратура Грузії по ряду кримінальних справ. Нещодавно в прокуратурі заявили, що очікують від Інтерполу рішення про оголошення Саакашвілі в розшук за «червоним циркуляром».

Тим часом, напередодні грузинські ЗМІ з посиланням на адвоката Саакашвілі Отара Кахідзе повідомили, що президент Парламентської асамблеї НАТО, конгресмен США Майкл Тернер закликав Інтерпол не задовольняти запит прокуратури Грузії на оголошення в розшук екс-президента Саакашвілі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Адвокат також заявив, що лист зі схожим змістом направив в Інтерпол і голова комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок.

Нагадаємо, Указом від 13 лютого Президент створив Дорадчу міжнародну раду реформ та призначив її головою Міхеїла Саакашвілі.

Довідково:
Дорадча міжнародна рада реформ – консультативний орган, основним завданням якого є напрацювання пропозицій та рекомендацій щодо здійснення та впровадження в Україні реформ на основі найкращого міжнародного досвіду. Рада залучатиме іноземних експертів до реформування українського законодавства, а також підвищуватиме рівень міжнародної підтримки України.

За матеріалами українських та закордонних ЗМІ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності