Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

На кордоні з Україною у польському Жешуві спалах легіонельозу, – поляки кажуть, що москалі…

Повітова санітарно-епідеміологічна станція у Ряшеві повідомила про ще три смерті людей, інфікованих легіонелою. Загалом померли 11 людей, у яких була діагностований легіонельоз.

Про це повідомляє RMF FM 24.

Станом на 28 серпня у Польщі від легіонельозу померли 11 осіб, які заразилися під час перебування у Жешуві.

Від початку спалаху легіонельозу було госпіталізовано 144 пацієнти. Померло 11 людей похилого віку, що мешкали у Жешуві та його околицях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наразі досліджено 9 із понад 100 проб води. У 4 з них, взятих на дослідження 18 серпня, виявлено бактерії легіонели.

Випадок колективного зараження легіонелою в Жешуві та його околицях розслідує Агентство внутрішньої безпеки Польщі.

Тут знаходиться головна перевантажувальна база військової техніки для українців, а також важливий центр допомоги біженцям від війни. У Польщі не відкидають можлитвість того, що спалах легіонельозу може бути результатом навмисного російського втручання у систему водопостачання.

Зазначимо, легіонельоз – гостре інфекційне захворювання, яке спричинює здебільшого бактерія Legionella pneumophila, рідше інші легіонели. Характеризується поліморфізмом клінічних симптомів із переважним ураженням дихальної системи, перебігає у двох клінічних формах – “хвороба легіонерів” та гарячка Понтіак.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама
Реклама

Популярне за тиждень

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності