Події

На Закарпатті теж з’явилася перша парафія МП, що зажадала приєднатися до Об’єднаної Церкви України

Місяць тому  між областями України виник “олімпійський” дух змагань, в котрій області розмитнять першу “євробляху”, де їх розмитнять найбільше. Про це й досі із невгамовним запалом пишуть у місцевих ЗМІ прикордонних областей і не тільки.

І ось, після Об’єднавчого Собору Православної Церкви України і обрання її глави, області наввипередки почали хизуватися кількістю церковних парафій, які за власним бажанням, подекуди масово, почали переходити від МП до нової української об’єднаної Церкви.

Тож в свою чергу і з Закарпаття теж повідомляють, що  парафія св. Першомученика архідиякона Стефана с. Минай першою вийшла зі складу МП і вже приєдналась до Закарпатської єпархії Православної Церкви України.

Про це повідомляє Закарпатська Єпархія православної церкви України.48388859_571927103230254_2404722618180567040_n

Відтак 21.12.2018 р. настоятель парафії протоієрей Степан Біляк звернувся до єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, з письмовим проханням про включення його у клір Закарпатської єпархії Православної Церкви України.

Раніше дана релігійна громада входила до складу Мукачівської єпархії Російської Православної Церкви в Україні (так званої “Мукачівської православної єпархії”).

Відтак єпископ Варсонофій видав Указ про включення даної парафії до складу Закарпатської єпархії ПЦУ, а протоієрея Степана Біляка прийняв до єпархіального кліру.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version