Події

НАРДЕПУ ДОВБЕНКУ ІНІЦІЮЮТЬ ВІДКЛИКАННЯ

Благодійна організація «Благодійний Фонд «Акцент Милосердя» стала ініціатором відкликання (позбавлення депутатських повноважень) депутата Верховної Ради України Довбенка Михайла Володимировича, обраного від БПП по виборчому округу № 84, ставши таким чином одним з ініціаторів прийняття такого довгообіцяного і такого необхідного виборцям закону, звернулася листом з цього приводу до Президента України, Прем’єр-міністра, голови Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції Є. Соболєва та ряду інших урядовців, народних депутатів, які представляють у парламенті Прикарпаття.

Так в березні ц. р. БФ «Акцент милосердя» звернувся до заступника голови ОДА Івано-Франківської області С. Басараба з проханням надати фонду приміщення, які фонд міг би викупити або взяти в оренду в довготермінове користування з метою створення реабілітаційного центру для воїнів АТО.

Під час наради в ОДА за участі згаданого нардепа Михайла Довбенка, ним представникам фонду було запропоновано комплекс колишнього піонерського табору «Мрія», що знаходиться в с. Липове Тисменицького р-ну Івано-Франківської області, мовляв ідеально підходить для реабілітації, оскільки табір знаходиться в лісі і має на території озера.
Представникам фонду роз’яснили, що комплекс площею 21 га. включає в себе будиночки, ліс та озера, належить комерційній структурі ТОВ «Піонерський табір «Мрія»», в якому основну частку власності, біля 80%, мають 2 особи: нардеп М. Довбенко та депутат Тисменицької райради В. Тимчук, якій обіймав посаду директора піонертабору на протязі багатьох років.

Далі відбулась домовленість щодо продажу цього комплексу. А щоб не втрачати часу, за котрий власники мали підготувати документи для продажу, благодійному фонду було запропоновано відразу приступити до ремонтних робіт на території комплексу і його благоустрою. Адже табір знаходився у вкрай незадовільному стані: відсутні вода, каналізація, будиночки не придатні для проживання, запущена поросла чагарником територія.

Тож вже з квітня фонд приступив до роботи, організовуючи толоки з представників місцевої районної влади, парафіяльної громади та самих учасників АТО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, попри те, що всі озера на території табору були зарибнені волонтерами коштом фонду, нардеп наполіг, щоб одне з озер залишилося в користуванні його свата В. І. Шуплата, якого називають бізнес-партнером нинішнього губернатора області.

Водночас продавці почали затягувати час з підписанням документів про продаж. Як згодом з’ясувалося, вони не мали що продавати. Будови з земельною ділянкою були заставлені у банк «Хрещатик». Побоюючись розголосу нардеп Довбенко за два дні перед виборами погасив кредит. Але далі з’ясувалося, що земельна ділянка та озера взагалі не належать комплексу «Мрія»!..

Тож виникають питання:

– що збирався продавати народний депутат України?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– по яких «липових» документах була заставлена земельна ділянка в банку «Хрещатик» нардепом Довбенком, який є заступником голови Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності?

На протязі останніх півроку фонд оплачує утримання комплексу: охорону, електроенергію, заробітну плату працівникам, які обслуговують комплекс, податки на нерухомість за депутатську власність, і очікує обіцяних підготовлених документів для продажу комплексу.

Нещодавно пан Довбенко М.В, заявив, що він передумав продавати комплекс для центру реабілітації воїнів АТО. На справедливе запитання хто поверне витрати, нардеп повідомив, що це комерційні ризики самого благодійного фонду, мабуть, не знаючи, що благодійні фонди не ведуть комерційну діяльність.

Окрім звинувачення у шахрайстві у своєму листі представники БФ «Акцент Милосердя», під яким підписався його голова Г. В. Кулик, закидають нардепу М. Довбенку ще й приховування десяти років зі своєї біографії. А саме, коли він займав керівні компартійні посади, які підпадають під дію Закону України «Про очищення влади»: перший секретар обкому комсомолу, завідувач відділом обкому КПУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version