Події

Нардепи Дубневичі розширюють свої мисливські угіддя на 3 тис. га

Офіційними власниками одного з найбільших мисливських господарств Львівщини є дружини депутатів.

Мисливське господарство «Зубр», співвласниками якого є дружини двох народних депутатів-мажоритарників від Львівщини Богдана та Ярослава Дубневичів (обоє цього разу представляють собою БПП – ред.), планує розширити свої володіння. Якщо з цим погодяться депутати Львівської облради, мисливські угіддя Дубневичів у Пустомитівському та Перемишлянському районах сягнуть понад 136 квадратних кілометрів – це близько 15% площі усього Пустомитівського району.

Народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Ярослав та Богдан Дубневичі прагнуть збільшити мисливські угіддя на Львівщині на 2945 гектарів. Про це стало відомо з проекту рішення Львівської облради та зауважень юридичного відділу до нього, які були оприлюднені на сайті ради 14 лютого 2015 року, пишуть «Наші гроші. Львів».

З документів випливає, що у 2008 році ТОВ «Мисливське господарство «Зубр» отримало 10700 га мисливських угідь у користування на 49 років. Однак тепер площу мисливських угідь у Пустомитівському і Перемишлянському районах, які є у користуванні МГ «Зубр», хочуть збільшити до майже 13 645 га. Для порівняння – влоща усього Пустомитівського району складає трохи більше 95 тис. га.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Щодо збільшення площі мисливських угідь ТОВ «МГ «Зубр» юридичний відділ обради надав негативний відгук. Зокрема, площа мисливських угідь, яку передають у користування, не може бути меншою за 3000 га. Натомість передати хочуть 2945 га. По-друге, законодавством не передбачено такої процедури як приєднання додаткової площі мисливських угідь.
Є також інші зауваження. Зокрема, відсутні погодження від органів місцевого самоврядування щодо надання у користування мисливських угідь, що розташовані на території сіл Старе Село та Будьків.

ТОВ «Мисливське господарство «Зубр» належить Тетяні та Наталії Дубневичам, дружинам братів Богдана і Ярослава Дубневичів.

Джерело: Захід.Нет

Довідково:
Українцям заборонили орендувати і купувати ліси

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прокуратура почала активно відсуджувати у місцевих органів влади (обласних, районних рад) і держпідприємств лісові ділянки. Протягом останніх декількох тижнів Верховний суд розглянув відразу кілька суперечок про повернення державі лісових угідь (рішення винесені у справах № 6–150цс14, № 6–212цс14 та ін.): більшість з них в Київській області, хоча подібні позови йдуть і в інших регіонах.

«Кількість суперечок такого роду почала зростати ще в грудні 2014 р., а в січні-лютому їх стало особливо багато. Не тільки в столичному регіоні, але й у центральних і західних областях країни. ВСУ завжди стає на бік прокурорів – тобто держави. І його позиція абсолютно зрозуміла, і, головне, повністю відповідає чинному законодавству: якщо ліс або лісосмуга по всіх документах оформлені як лісові угіддя, то вони не можуть бути не приватизовані, не здані в оренду, і тим більше продані. Причому, повинні перебувати у державній власності, а не передаватися районним або сільським радам. Вони, як відомо, люблять віддавати їх в довгострокову оренду приватним особам чи організаціям, а то й ще гірше – продавати їм. Це протизаконно», – зазначив старший партнер адвокатської компанії «Кравець та Партнери» Ростислав Кравець.

Не важливо, орендуєте ви весь ліс чи просто купили земельну ділянку, яка не повністю, а лише частково переростає в лісосмугу – його у вас відберуть після відповідного рішення ВСУ у справі. «Після того, як прокурор отримує судове рішення про те, що сільрада не має права розпоряджатися лісом, місцева влада зобов’язана розірвати всі договори, які у них є щодо цього з третіми особами. Не важливо, з ким вони укладались – з підприємствами чи приватними особами. У ході розірвання договорів оренди або купівлі-продажу має застосовуватися принцип двосторонньої реституції. Простіше кажучи, сільрада зобов’язана повернути людині або організації всю внесену ними за ліси плату (при продажу або оренді)», роз’яснив ситуацію керуючий партнер юрфірми «Можаєв і Партнери» Михайло Можаєв.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version