Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

НАСТУПНОГО РАЗУ ПОРОШЕНКО ЩОСТЬ ВИРІШИТЬ ДЛЯ УКРАЇНИ?..

Липецька фабрика Roshen (РФ) однойменної кондитерської корпорації повністю відновила виробництво. Про це повідомило ще 20 жовтня російське агентство ТАСС з посиланням на заступника генерального директора Roshen Росії Олега Казакова. А сьогодні вже деякі українські політики підтверджують цю інформацію у вузьких колах.

Раніше у цієї фабрики були деякі труднощі. Зокрема, 15 вересня вона призупинила роботу на два тижні через скупчення продукції на складах. Згідно з планами керівництва фабрики, декілька ліній повинні були відновити роботу 29 вересня, інші – 30 вересня і 1 жовтня. Але 29 вересня компанія перенесла запуск перших ліній на 7 жовтня, інша частина виробництва була запущена 13 і 20 жовтня.

Чи не правда, не дуже примітне з економічної точки зору повідомлення? Подумаєш, у підприємства були тимчасові проблеми з реалізацією продукції, але потім дані проблеми були вирішені, і виробництво знову було запущено по повній програмі?

Але в тому-то й річ, що дана новина вельми цікава зовсім з іншої причини! Справа в тому, що акціонером (власником) Липецької фабрики Roshen є президент України Петро Порошенко – російські ЗМІ підкреслюють цей факт у своїх повідомленнях…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У зв’язку з чим маємо просто обурливу за своїм цинізмом ситуацію.

Судіть самі. Росія в березні 2014 року незаконно анексувала в України Крим. Цей факт визнав весь світ, і через це з боку Заходу проти Росії пішла перша серія санкцій. В квітні Росія почала також військові дії на Донбасі, які тривають донині. В результаті цієї війни Росії проти України загинули вже багато тисяч українців – як військових, так і мирних жителів. Також через цю війну на сьогодні вже знищено більшу частину промислових підприємств Донбасу, зруйновано безліч адміністративних будівель, вокзалів, мостів та іншої інфраструктури, а також розбомблені тисячі житлових будинків. Близько одного мільйона жителів Донбасу стали біженцями – приблизно половина з них перемістилися всередину України і стільки ж виїхало до Росії.

Це – з одного боку. А з іншого боку, в Росії на повну потужність працює підприємство, що належить президенту України. Відповідно, Липецька фабрика Roshen забезпечує чимало робочих місць для росіян, а частину отриманого від своєї діяльності прибутку перераховує у вигляді податків до російської скарбниці. Тобто, Порошенко ділиться частиною свого прибутку від роботи цієї фабрики з російським бюджетом – відповідно до податкового законодавства РФ.
Податки ж, що надходять в скарбницю Росії з усіх підприємств, що працюють на її території, включаючи, звичайно, і Липецьку фабрику Roshen, потім розподіляються по різних статтях витрат держбюджету РФ. І, в тому числі, на фінансування російської армії, ФСБ, ГРУ і так далі.

Все ті ж джерела з українського політикуму подейкують, що питання своєї фабрики Порошенко вирішив під час зустрічі з Путіним у Мілані (Італія).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що ж, якщо припустити, що все вище викладене, хоча б на частково є правдою, то залишається сподіватися, що можливо підчас своєї наступної зустрічі з Путіним Порошенко таки щось вже вирішить і для України?..

Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності