Полеміка

НАСТУПНОГО РАЗУ ПОРОШЕНКО ЩОСТЬ ВИРІШИТЬ ДЛЯ УКРАЇНИ?..

Липецька фабрика Roshen (РФ) однойменної кондитерської корпорації повністю відновила виробництво. Про це повідомило ще 20 жовтня російське агентство ТАСС з посиланням на заступника генерального директора Roshen Росії Олега Казакова. А сьогодні вже деякі українські політики підтверджують цю інформацію у вузьких колах.

Раніше у цієї фабрики були деякі труднощі. Зокрема, 15 вересня вона призупинила роботу на два тижні через скупчення продукції на складах. Згідно з планами керівництва фабрики, декілька ліній повинні були відновити роботу 29 вересня, інші – 30 вересня і 1 жовтня. Але 29 вересня компанія перенесла запуск перших ліній на 7 жовтня, інша частина виробництва була запущена 13 і 20 жовтня.

Чи не правда, не дуже примітне з економічної точки зору повідомлення? Подумаєш, у підприємства були тимчасові проблеми з реалізацією продукції, але потім дані проблеми були вирішені, і виробництво знову було запущено по повній програмі?

Але в тому-то й річ, що дана новина вельми цікава зовсім з іншої причини! Справа в тому, що акціонером (власником) Липецької фабрики Roshen є президент України Петро Порошенко – російські ЗМІ підкреслюють цей факт у своїх повідомленнях…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У зв’язку з чим маємо просто обурливу за своїм цинізмом ситуацію.

Судіть самі. Росія в березні 2014 року незаконно анексувала в України Крим. Цей факт визнав весь світ, і через це з боку Заходу проти Росії пішла перша серія санкцій. В квітні Росія почала також військові дії на Донбасі, які тривають донині. В результаті цієї війни Росії проти України загинули вже багато тисяч українців – як військових, так і мирних жителів. Також через цю війну на сьогодні вже знищено більшу частину промислових підприємств Донбасу, зруйновано безліч адміністративних будівель, вокзалів, мостів та іншої інфраструктури, а також розбомблені тисячі житлових будинків. Близько одного мільйона жителів Донбасу стали біженцями – приблизно половина з них перемістилися всередину України і стільки ж виїхало до Росії.

Це – з одного боку. А з іншого боку, в Росії на повну потужність працює підприємство, що належить президенту України. Відповідно, Липецька фабрика Roshen забезпечує чимало робочих місць для росіян, а частину отриманого від своєї діяльності прибутку перераховує у вигляді податків до російської скарбниці. Тобто, Порошенко ділиться частиною свого прибутку від роботи цієї фабрики з російським бюджетом – відповідно до податкового законодавства РФ.
Податки ж, що надходять в скарбницю Росії з усіх підприємств, що працюють на її території, включаючи, звичайно, і Липецьку фабрику Roshen, потім розподіляються по різних статтях витрат держбюджету РФ. І, в тому числі, на фінансування російської армії, ФСБ, ГРУ і так далі.

Все ті ж джерела з українського політикуму подейкують, що питання своєї фабрики Порошенко вирішив під час зустрічі з Путіним у Мілані (Італія).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що ж, якщо припустити, що все вище викладене, хоча б на частково є правдою, то залишається сподіватися, що можливо підчас своєї наступної зустрічі з Путіним Порошенко таки щось вже вирішить і для України?..

Тарас Боднар

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version