Події

Нацбанк отримав повноваження забороняти валютні операції

Національний банк України отримав право вводити обмеження або тимчасово забороняти проведення валютних операцій на території України, зокрема, операцій з вивезення, переказування і пересилання за межі України валютних цінностей.

Про це йдеться в законі “Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків”, який опублікований в газеті “Голос України”, передає “Хвиля”.

Як наголошується в документі, відповідні заходи НБУ може вживати в разі “наявності ознак нестійкого фінансового стану банківської системи, виникнення обставин, що загрожують стабільності банківської та / або фінансової системи країни”.

“Цей факт підтверджується відповідним рішенням Ради з фінансової стабільності, повноваження якої визначаються указом президента України”, – йдеться в документі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version