Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Націоналізувати ПАТ “Львівгаз” Фірташа”, – львівські депутати подають приклад іншим

Депутати Львівської міської ради з різних фракцій підготували офіційне звернення до РНБО та Верховної Ради України з проханням про націоналізацію ПАТ «Львівгаз». Міські обранці наголошують, що воєнна агресія росії проти України вимагає відповідної реакції на економічному та енергетичному фронтах.

ПАТ «Львівгаз» належить одіозному проросійському олігарху Дмитру Фірташу, який з 18 червня 2021 року перебуває під санкціями, запровадженими РНБО України. Українська зовнішня розвідка довела факти постачання сировини, яку виготовляли на підприємствах Фірташа, на військові підприємства росії. Також Фірташ є фігурантом низки кримінальних справ за кордоном.

За оцінками учасників ринку, група «РГК» Фірташа контролює близько 70% розподілу газу в Україні. Водночас, за даними «Нафтогазу», регіональні газозбутові підприємства, які належать проросійському олігарху, станом на травень 2021 року заборгували «Нафтогазу» 23,6 млрд грн. У лютого цього року суд задовольнив позов «Нафтогазу» до ТОВ «Львівгаз збут» з групи Дмитра Фірташа та вирішив стягнути з відповідача 1,53 млрд грн заборгованості за договором купівлі-продажу газу.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила закон «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів». З урахуванням прийнятих змін до закону, для цілей конфіскації до громадян російської федерації також прирівняні особи, незалежно від їхнього громадянства, що відповідають будь-якому з критеріїв: мають тісний зв’язок з російською федерацією, проживають у російській федерації, займаються основною діяльністю у російській федерації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності