Полеміка

Не від хорошого життя. Кравчук – про масове призначення громадян Грузії на керівні пости

Грузинський десант став основою іноземного представництва в новій владі України.

Екс-президент Леонід Кравчук вважає, що запрошуючи на роботу іноземців, українці розписуються у власній нездатності навести порядок у власній країні, про це він розповів у коментарі ЗМІ.

«Я без «захоплення»ставлюся до призначення іноземців у владу. Розумію, що це не від хорошого життя. А вже одне це означає, що життя настільки нехороше – що ми не можемо впоратися з тими завданнями, які поставили перед собою».
«Ми повинні поважати себе, свій народ, цілі і завдання, які ми ставимо перед собою, і бути впевненими, що ми їх можемо вирішити. Підкреслюю: бути впевненими», – каже екс-президент. – «Головне, щоб це не стало філософією».

Кравчук сподівається, що ця практика буде лише якимось проміжком в історії країни – проміжком, на якому в Україні виявилося занадто мало досвідчених і талановитих людей, кадрова система – занадто засмічена, а чиновники за 24 роки пройшли через «м’ясорубку корупції і навчилися створювати багатство не розумом і працею, а іншими шляхами».

«Можливо, це і підштовхнуло наших керівників до пошуку зарубіжних досвідчених людей», – говорить Кравчук. – «Не можу сказати – погані конкретно ці люди або хороші. Але є принцип. І особисто мені цей принцип не підходить».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Справа не в тому, що призначення громадянина Грузії заступником генпрокурора загрожує нацбезпеці, підкреслює Кравчук: його рамки будуть обмежені і доступу до особливо секретної інформації він мати не буде, бо коли йдеться про розвідку або військово-промислові завдання – там працюють свої служби, які контролюють витік інформації.

«У мене інше питання: якщо сім’я не може навести толк у себе і вимагає з боку людини, щоб він розібрався, то вона сама себе ставить під питання, – каже екс-президент. – Тому я дивлюся не з точки зору загроз – а з точки зору честі та гідності. Український народ дав світові видатних людей, відомих у всьому світі, які зробили великі відкриття. Я не можу собі уявити, що раптом на цьому історичному етапі ми виявилися нездатні впоратися із завданням навести порядок в Україні, у себе в будинку, розібратися з корупцією, прийняти гідну Конституцію – побудувати свій будинок так, щоб не було соромно».

Кравчук припускає, що проблеми почнуться у випадку, якщо запрошені іноземці не зможуть показати бажаний результат.
«Ну скажімо, прийшов цей іноземець на пост – і не вийшло. Може таке бути? Може. І виникає питання: як бути з оцінкою? Як пояснити – адже брали кращого, навіть за кордоном шукали, як би взяли найкращого з найкращих. Тут, по-перше, на керівництво чекають складні рішення. По-друге, що народ скаже?» – каже екс-президент.

Під час перебування Кравчука президентом, практика запрошувати на роботу іноземців не була поширена, але випадки такі були – наприклад громадянин Канади, але українець за походженням Богдан Гаврилишин.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я попросив його на якийсь час стати радником Верховної Ради, але він працював на громадських засадах. Ніяких питань про штатних співробітників – ніхто й близько не можу припустити такого. Мені це в голову не приходило», – говорить Кравчук.

Джерело:nv.ua

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version