Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Не зважаючи на успіхи ЗСУ на “курській дузі”, агенти кремля в ФРН закликають перестати надавати допомогу Україні…

Прем’єр німецької Саксонії, представник партії ХДС (лідеркою якої свого часу була агентка кремля Ангела Меркель – “Еріка”) закликав скоротити допомогу Україні, не зважаючи на успіхи українського експедиційного корпусу на російській території в Курській області. «Ми більше не можемо продовжувати виділяти кошти на зброю Україні, щоб ця зброя витратилася і нічого не дала. Усе має бути в міру», – заявив цей ще один агент кремля.

Водночас українські воїни продовжують зачищати російську територію від елементів диктаторської армії, беручи у полон все більше ворожих солдатів. США та Європейський Союз надали перші коментарі курській операції. В Україні за останній місяць зросла кількість захворювань на COVID19, але поки що нема прогнозів про можливість епідемії, а на Прикарпатті тільки в одному селі зафіксували понад 200 випадків інфікування гепатитом А.

Спецоперація у рф

У Курській області поки що росії продовжуються бойові дії — армія диктатора володимира путіна намагається виштовхнути сили ЗСУ за державний кордон рф. Третій день поспіль окупантам це не вдається.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.


За наявною неофіційною інформацією, українські сили продовжують просуватися вглиб області. На момент підготовки матеріалу російські пабликі повідомляли, що, начебто українські сили просуваються ближче до Курску і знаходяться за 27 км від  міста Курчатів, де розташована Курська АЕС.

Начебто, 17 батальйон 488 полку та 31 батальйон 102 бригади збройних сил рф оточені біля Суджі. З’явилося повне відео прориву російського кордону силами ЗСУ.

Також ловлять російські спецпризначенці міфічні ДРГ, які, на їх думку, пересуваються у машинах швидкої допомоги.


російські військові пропагандисти повідомляють:

    • до Суджі зайшло дві бригади ЗСУ, вранці до них доєдналися ще чотири, ще 8 перебувають у резерві на кордоні.
    • Суджа перебуває під повним контролем ЗСУ.
    • Фронт у Курській області хаотичний, ніхто не знає де він проходить, там відсутній зв’язок.
    • ЗСУ продовжують будувати логістику та стягують резерви під Суджею.
    • ЗСУ посилили ППО на кордоні з Курською обл., щоб спробувати контролювати небо.
    • ЗСУ активно маневрують, заходять у спину, обходять небезпечні ділянки, оточують н.п.;
    • У ВПС рф відсутні авіабомби на цьому напрямку, тільки старі склади без УМПК, ефективність їх нульова
    • Російське крило підрозділу «Ахмат» відправили до Курської обл. стабілізувати ситуацію.

Видання «Агентство» визнало, що росія втратила контроль над 430 квадратними кілометрами своєї території. Близько 20 населених пунктів під повним чи частковим контролем ЗСУ.

Командир спеціального загону «Ахмат» Апті Алаудінов повідомив, що усі кадировці, які захищали кордон у Курській області, досі стоять на своїх позиціях. Українці просто пройшли повз опорні пункти чеченців.

російська залізниця припинила сполучення зі станціями Суджа, Кореневе і Псел у Курській області через бойові дії. Інтернет-ресурси області зазнали масової кібератаки. Багато російських сервісів вийшли з ладу та не працювали 8 серпня. Російський диктатор надав розпорядження, виділити еквівалент $100 біженцям із Курської області. Але лише тим, хто потребує.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Потребують люди більшого.

Бідкалися і у Бєлгородській області росії. Тут внаслідок обстрілу Шебекіно загинув чоловік, в цілому по області пошкоджено десятки будинків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Реакція

Офіційно Генштаб ЗСУ не коментує блискучу операцію на території росії. Свій коментар надав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк на своїх сторінках у соцмережах.

Причина будь-якої ескалації, обстрілів, бойових дій, вимушених евакуацій, руйнування звичних форматів життя, зокрема й на території самої росії, включно з Курською та Білгородською областями, лише одна: сам факт безумовної агресії росії – її спроба захопити чужі території та зневага до норм міжнародного права, які чітко фіксують принципи суверенітету й територіальної цілісності. І автор концепції «саморуйнування росії» теж добре відомий: суб’єкт путін. Тому висновки абсолютно очевидні, – написав Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента.

В Америці вельми стримано спостерігають за курською операцією. США не знали про операцію в Курській області росії заздалегідь, однак Адміністрація звернеться до України, щоб дізнатися про її деталі та мету.

Треба пам’ятати, що в цьому регіоні (Курській області – ред.) є російські війська. Вони там знаходяться, атакують з цього регіону Україну. Не можна про це забувати, – заявила Карін Жан-Пʼєр, речниця Білого дому

У ЄС теж виклали свою офіційну позицію щодо подій у Курській області: Україна в межах оборонної війни проти незаконної агресії рф має право на завдання ударів у відповідь, де вважає за потрібне.

Ми вважаємо, що Україна веде законну оборонну війну проти незаконної агресії, і в рамках цього законного права на самозахист Україна має право вражати ворога там, де вона вважає за потрібне, на своїй території, але також і на території ворога, – каже Пітер Стано, речник ЄС

898 доба війни

За офіційними даними Генштабу ЗСУ, станом на вечір 8 серпня кількість бойових зіткнень на фронти зросла до 56. Найгарячіше зараз на Лиманському та Покровському напрямку. Окупанти активізували застосування авіації по прикордонних районах Сумської області. На даний час відомо про 16 авіаційних ударів із застосуванням 23 керованих авіаційних бомб. Зокрема під удари ворога потрапили райони населених пунктів таких як Привілля, Павлівка, Басівка, Новеньке, Юнаківка, Кияниця, Яблунівка, Пушкарівка, Кондратівка та Могриця.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вночі російські терористи атакували Україну новою партією дронів. У ніч на 8 серпня противник ударив двома балістичними ракетами «Іскандер-М» по Харківщині із Бєлгородської області, рф, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору над акваторією Азовського моря та 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed» із напрямку Єйськ – рф.


На Сумщині унаслідок російського авіаудару загинули двоє братів. Близько 11:00 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог завдав авіаудару по цивільній інфраструктурі Юнаківської громади Сумського району. Унаслідок атаки окупантів 6-річний та 23-річний рідні брати загинули.

8 серпня росіяни обстріляли Костянтинівку Донецької області. Загинули люди. Окупанти поцілили у приватний сектор. За попередньою інформацією, ворог використав артилерією.

В ніч на 8 серпня на Оріховському напрямку, біля села Запоріжжя на окупованій території, українські військові знищили російський зенітно-ракетний комплекс «Бук-М3». За останні два дні на Оріхівському напрямку було знищено ще один ЗРК «Бук-М1», а також ще один «Тор» і два «Буки» впродовж тижня.

Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів вчора зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки. Під час неї обговорювались ключові питання захисту нашої держави та першочергові потреби Сил оборони України. Президент наголосив на важливості отримання додаткових засобів ППО для ефективного захисту цивільного населення та критичної інфраструктури, а також на потребі нашої країни в розширенні тренувальних місій для українських пілотів і техніків у США.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Україні почав працювати мобільний застосунок «Армія+». У ньому військовослужбовці зможуть надсилати командирам електронні рапорти. мета застосунку – звільнити українську армію від паперової роботи, щоб командири й солдати не витрачали свій час на «застарілу і нікому непотрібну» бюрократію.

8 серпня, з 17:00 до 22:00 очікувалося застосовання обмеження споживання електроенергії для промисловості та бізнесу. Споживання населення, критичної інфраструктури та об’єктів оборонної промисловості поки що обмежуватись не буде, але українців попросили обмежити використання електрики.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та голова МЗС Республіки Маврикій Маніш Гобін підписали угоду про безвізовий режим між країнами. Ця угода відкриває нові можливості для маврикійських інвесторів і бізнесменів, спрощуючи їхні поїздки в Україну для пошуку нових ділових можливостей. Після завершення війни угода також сприятиме збільшенню кількості українських туристів на Маврикії.

З лютого 2024 року у Солотвинській громаді на Івано-Франківщині медики виявили 143 випадки вірусного гепатиту A. 127 з них зафіксували у жителів села Пороги, зокрема у 90 дітей. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що на сьогодні на території України циркулює щонайменше 10 різних підтипів коронавірусу, зокрема і штам FLiRT, який був зареєстрований вперше в світі в березні цього року. В країні за останній місяць зросла кількість захворювань, але поки що нема прогнозів про можливість епідемії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поширення нового штаму збігається з загальносвітовою тенденцією. SARS-CoV-2 постійно мутує. Станом на зараз на території України циркулює щонайменше 10 різних підтипів або субваріантів штамового мікрофту. Всі ці штами мають різну характеристику. І останній з тих, який був ідентифікований на території України, є штам FLiRT, який був зареєстрований вперше в світі в березні цього року, – каже Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоровʼя, головний санітарний лікар України

У Києві правоохоронці затримали 16-річного агента ФСБ, який підпалював авто Сил оборони. Хлопцю загрожує 12 років тюрми. Ним виявився 16-річний мешканець столиці, який потрапив «до уваги» окупантів, шукаючи швидкого заробітку в Telegram-каналах. Разом із ним було затримано його спільника.


Основними цілями ворога були релейні шафи сигнальних установок на стратегічно важливих напрямках залізничного сполучення регіону. Для вчинення диверсій окупанти залучили місцевого 22-річного рецидивіста, який потрапив «до уваги» агресора через судимості за хуліганство та шахрайство.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності