ВІЙНА

“Незваний” Столтенберг привіз до Києва цілу валізу обіцянок

Сьогодні, 28 вересня, до Києва з неоголошеним візитом прибув “колишній” норвезький ультралівий журналіст та неомарксист, а нині генеральний секретар НАТО – Єнс Столтенберг.

Він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Вони зокрема обговорили передачу Україні додаткових систем ППО.

На підсумковій прес-конференції Зеленський додав, що обговорив зі Столтенбергом усі ключові оборонні питання, ситуацію на полі бою та потреби українських військових. Генсек відзначив, що українське майбутнє – в НАТО.

«Обговорили ситуацію з очікуваними атаками росії на критичну інфраструктуру України й у цьому зв’язку обговорили можливість постачання додаткових систем ППО державами-членами. Генеральний секретар погодився докласти зусиль для допомоги, для підтримки нас у цьому питанні, для мобілізації держав-членів Альянсу», – повідомив Зеленський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зараз ворог здійснює інтенсивні атаки щоночі, зокрема минулої ночі була масована атака дронами-камікадзе.

«В умовах таких інтенсивних атак проти українців, проти наших міст, проти наших портів, які важливі для глобальної продовольчої безпеки, потрібна й відповідна інтенсивність тиску на росію та відповідне посилення нашого повітряного щита. Світ має бачити, як російський терор програє, аби наші спільні цінності виграли», – каже Президент.

А напередодні посол США при НАТО Джуліан Сміт заявила, що НАТО збільшить виробництво боєприпасів для України та членів Альянсу, які надали військову допомогу українській армії.

Раніше повідомлялося, що у Києві з неоголошеним візитом перебуває міністр оборони Франції. Разом з ним завітали представники французьких підприємств оборонного сектору.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що до Києва прибув нещодавно призначений на пост міністра оборони Великої Британії Грант Шеппс.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version