Новини з дурдому

Німецька ліберальна влада цькує РКЦ

ФОТО-ілюстративне: фільм “Мовчання”

про мучеництво священників в Японії у XVI ст.

У вівторок, 27 червня, німецькі правоохоронці обшукали кілька будівель Кельнської архідієцезії у рамках поточного розслідування звинувачень, висунутих проти місцевого ординарія, кардинала Райнера Марії Велькі.

Кардинала звинувачують у неправдивих свідченнях, які він нібито надав щодо своєї  обізнаності стосовно повідомлень про сексуальне насильство з боку духовенства у його архідієцезії, пише CNA. Розслідування зосереджено на свідченнях у справі про насильство з боку священника, який помер у 2019 році. Велькі звинувачують у тому, що насправді він дізнався про цю справу раніше, ніж заявив під присягою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Перевірка ділових документів архідієцезії та електронної пошти має на меті визначити, чи можна обґрунтувати або спростувати звинувачення Велькі у лжесвідченнях.

Обшуки були проведені одночасно о 8 годині ранку загалом у шести місцях, у тому числі в приміщеннях генерального вікаріату та будинку архієпископа, а також у комерційних приміщеннях постачальника ІТ-послуг, який керує електронним трафіком архідієцезії Кельна. Пресслужба архідієцезії підтвердила факт обшуків, додавши: «Досвід показує, що для отримання результатів знадобиться деякий час. До того часу ми просимо громадськість не сприймати відкрите розслідування як можливість зробити попередні висновки».

«На цій стадії провадження особливо важлива презумпція невинуватості, якої слід дотримуватися в кримінальному провадженні до моменту винесення остаточного вироку. Щоб уникнути непорозумінь, зазначимо, що обвинуваченому не інкримінують приховування чи участь у будь-яких зловживаннях», — заявили у прокуратурі.

Кардинал Райнер Марії Велькі — один із чотирьох єпископів, які тиждень тому заблокували фінансування «синодального шляху» у Німеччині, заявивши, що його діяльність суперечить інструкціям Ватикану, канонічному праву і вченню Церкви. Після цього Форум німецьких католиків висловив їм вдячність за вірність Риму і дотримання обіцяного у своїй єпископській консекрації. Починаючи з 2019 року, коли у Німеччині розпочався «синодальний шлях», кардинал Велькі неодноразово виступав з його критикою, наголошуючи, що він може стати причиною схизми і розриву з Вселенською Церквою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Велькі перебував під сильним тиском громадськості, що вимагала його відставки з посади ординарія Кельна — найбільшої  і найбагатшої дієцезії Німеччини. У вересні 2021 року Папа затвердив Велькі на посаді після того, як він був Апостольським візитатором архідієцезії, та дозволив йому взяти відпустку. Коли 65-річний кардинал повернувся у березні 2022 року, архідієцезія оголосила, що він подав заяву про відставку, якої Папа Франциск ще не прийняв.
Джерело: Сredo

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version