Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Німецький професор САМОРОБНОЮ ВАКЦИНОЮ вакцинував охочих

В аеропорту німецького міста Любек професор медицини Вінфрід Штьоккер вакцинував усіх охочих власноруч створеною вакциною проти коронавірусу. Понад 50 людей таки встигли зробити укол, після цього акцію перервали німецькі поліцейські.

Вінфрід Штьоккер (Winfried Stöcker), який є професором медицини та власником аеропорту, почав вакцинувати людей 27 листопада, повідомляє Deutsche Welle. В самому аеропорту зібралися більше 200 осіб, понад 50 з яких встигли зробити укол до втручання поліції.

Наразі його підозрюють в порушенні закону про лікарські засоби, оскільки його препарат немає офіційної реєстрації. За словами самого Штьоккера, його вакцина створена на «рекомбінантному антигені, який можна легко та дешево отримати у пробірці». За таким же принципом діє американська вакцина Novavax, яку наразі ще розгляладає регулятор ЄС.

Штьоккер спершу тестував препарат на собі, членах сім’ї і друзях, а згодом вакцинуватися погодилися кілька десятків добровольців. Однак повноцінні клінічні дослідження саморобної вакцини не проводились. У вересні 2020 року він навіть повідомляв про результати дослідження Інституту імені Пауля Ерліха, який відповідає за реєстрацію вакцин у Німеччині, попросивши розширити досліди. Але у відповідь інститут звернувся про прокуратури.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом видається дивним, що професору вдалося вакцинувати несертифікованим препаратом навіть 50 чоловік в аеропорту, адже ЦЕ НІМЕЧЧИНА, де за викинутий на тротуар недопалок сусід миттю доносить на сусіда в поліцію, а тут якийсь дядько людей невідомо чим колить в громадському місці. Отож, нас не здивує, якщо потім з’ясується, що уся ця цчторія з вакцинацією в аеропорту була піар-кроком якоїсь фармацевтичної компанії.

Зазначимо, що сьогоднішні світові вакцини проти коронавірусу не можуть вважатися повноцінними вакцинами, адже коронавірус досі лабраторно не виділено в окрему культуру (відділено від інших мікроорганізмів, що попадають до пробірки під час аналізів), хоча, як зізнаються самі вчені, таке окреме виділення мікроорганізму лабораторно може вартувати всього якісь 50-150 тис. американських доларів, але фармвиробники сьогодні на вакцинах заробляють трильйони…

Також, як заявляє прем’єр Британії Борис Джонсон, сучасні вакцини безсилі проти нового африканського штаму коронавірусу, а цьому чоловіку не збрешуть…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності