ВІЙНА

Норвегія ц.р. передасть Україні свої F-16, – на них вплинув виступ небензі в ООН?

Норвегія, яка зі слів представника рф при ООН небензі*,  винна в ракетному ударі по клініці “Охмадит” в Києві, ухвалила рішення передати Україні шість винищувачів F-16. Як не дивно, але поставки літаків почнуться цього року.

Про це заявив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере.

За його словами, здатність України захищатися від атак з повітря має вирішальне значення для її оборони від росії.

«Норвегія прийняла рішення передати в дар Україні шість винищувачів F-16. Ми плануємо почати поставки у 2024 році», – заявив прем’єр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У серпні 2023 року Стере під час візиту до Києва оголосив, що Україна отримає від Норвегії винищувачі F-16. Однак прем’єр-міністр Норвегії тоді не став розкривати ні їхню кількість, ні терміни поставки.

Раніше ми писали, що щодня росія застосовує для операцій проти України 300 літаків. Аби дорівнятися до противника в небі, Києву необхідні щонайменше 128 винищувачів F-16.

Також нагадаємо, що наразі ні Нідерланди, ні Київ не планують розкривати терміни, коли літаки F-16 прибудуть до України.

Нагадаємо, що цей кацапський ідіот при ООН Небензя, посилаючись на російські телеграм-канали, які видав за українські, блеяв на загал, що до лікарні Охмадит 8 липня 2024 року “прилетіла саме українська ракета” із системи ППО. Більше того, нібито було навіть спущено якісь “темники”, щоб розганяти тему удару по лікарні, щоб відвернути увагу народ від проблем з корупцією, підвищенням тарифів, виправдати мобілізацію та підняти бойовий дух військових на фронті. Небензя договорився до того, що заявив, що ракета, яка потрапила до дитячої лікарні, була випущена із ЗРК NASAMS, який був поставлений Україні Норвегією. Він заявив, що тепер росія чекає на реакцію від норвезької влади. Небензю зокрема цікавить, чи Норвегія санкціонувала, щоб її ЗРК використовувалася для удару по дитячій лікарні, а також щоб, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, розміщувалася в житлових кварталах. Крім того, Небензя також розкритикував генсека ООН Антоніу Гутерріша за “подвійні стандарти”. Таке невдоволення у російського дипломата викликало те, що генсек засудив удар по “Охматдиту”. Він заявив, що розповів Гутеррішу про “факти”, які говорять про те, що дитячу лікарню в Києві було зруйновано ракетою Збройних сил України, запущеною для перехоплення удару по військовому заводу. Постпред підкреслив, що росія не завдає ударів по цивільних об’єктах, а трагедії такої, що трапилася в Києві, не сталося, якби ЗСУ не розміщували системи ППО та важкі озброєння у житлових кварталах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version