Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

НОВЕ СВЯТО ВІД ПЕТРА, АЛЕ ніяк НЕ СВЯТОГО

Президент України Петро Порошенко підписав укази про відзначення щорічно 21 листопада Дня гідності та свободи, 22 січня – Дня Соборності України.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

«Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада», – наголосив Порошенко.

Слід нагадати, що Кабінет міністрів підготував розпорядження про перенесення робочих днів у період новорічних свят. Кабмін готовий подарувати українцям дев’ять вихідних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це йдеться в проекті розпорядження уряду «Про перенесення робочих днів у 2015 році», повідомляє «Апостроф».
Зокрема, Кабмін рекомендує керівникам підприємств, установ та організацій перенести у 2015 році робочі дні з п’ятниці 2 січня – на суботу 17 січня; четверга 8 січня – на суботу 31 січня, п’ятниці 9 січня – на суботу 14 лютого.

Згідно з розпорядженням, спеціальний режим роботи банків у цей період визначає Національний банк.

Отож, на новорічні свята українці зможуть відпочивати 9 днів. І це у той час, коли у держава доведена до банкрутства і в ній точиться війна, а в далекому 1941 р. за таких обставин люди працювали без вихідних у три зміни…

Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності