ВІЙНА

Новий напрямок заробітку для ТЦК-ВЛК ?..

Міністерство оборони найближчими днями має видати наказ, що забороняє мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років, які були визнані непридатними в мирний час і обмежено придатними у воєнний.

Спікер парламенту Руслан Стефанчук підтвердив цю інформацію.

На погоджувальній раді 17 вересня було обговорено, як вирішити проблему мобілізації обмежено придатних осіб. Стефанчук зазначив, що ухвалено рішення про створення механізму для того, щоб чоловіки віком від 18 до 25 років, які вже були визнані обмежено придатними, більше не підлягали мобілізації. При цьому необхідно забезпечити їх заміну завдяки загальній мобілізації, щоб не зменшувати чисельність на фронті.

Окрім того, у наказі буде передбачено, що вже мобілізовані обмежено придатні особи не братимуть участь у штурмових діях. Наразі триває обговорення з представниками Міноборони і Генштабу, як звільнити таких осіб з служби та замінити їх іншими бійцями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Стефанчук також додав, що після цього парламент повернеться до розгляду законопроєкту №11379-Д.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський підписав закон, який повертає відстрочку від мобілізації для неповнорідних братів та сестер українців, які загинули на фронті або зникли безвісти. Раніше цю норму прибрали з закону про мобілізацію.

Також нагадаємо, що Чехія не буде примусово відправляти додому українських чоловіків призовного віку, які зараз перебувають у країні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version