Події

ОБІЦЯНКИ ЩОДО ЯКІСНОГО І СВОЄЧАСНОГО РЕМОНТУ НАБЕРЕЖНОЇ ВИЯВИЛИСЯ ПУСТИМИ?

Попри те, що обласна влада спільно з нардепом і кандидатом-мажоритарником до ВР по Івано-Франківську Олександром Шевченком обіцяла завершити ремонт вулиці Набережної ім. Стефаника до другого грудня цього року, останнім шаром дорогу планують покрити аж навесні наступного…

«Перші проблеми на Набережній мене лякають», – саме такими словами розпочав минулого тижня виїзну нараду щодо ремонту вулиці голова ОДА Олег Гончарук.

Що ж саме лякає нового губернатора Прикарпаття детальніше повідомив директор департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури ОДА Василь Сенів.

«На весну ми плануємо покривати останнім шаром «Сларрі-Сілу» (назва стійкого до використання дорожнього покриття). Згідно з проектом структура дорожнього одягу передбачала влаштування крупнозернистого асфальту товщиною 7 см, зверху знову крупнозернистий асфальт товщиною 6 см і опісля – шар «Сларрі Сілу», – пояснив Сенів. – На сьогоднішній день, враховуючи те, що «Сларрі-Сілу» не буде, ми змушені поміняти дорожній одяг. Зокрема, перейти на влаштування восьмисантиметрового крупнозернистого асфальту і пятисантиметрового мілкозернистого асфальту з обов’язковим проведенням експертизи на міцність і надійність цього дорожнього покриття».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Слід зазначити, що у графіку виконання робіт про покриття дороги «Сларрі-Сілом» взагалі не згадується!
Також, як з’ясувалося на нараді, з початком ремонту Набережної виникли й інші проблеми.

«На сьогодні є певні питання щодо виконання робіт за графіком. Зокрема, ми нібито маємо завершити до 2 грудня. Але ми передбачаємо, що завтра нас можуть чекати проблемні погодні умови, можуть виникнути проблемні ділянки», – припускає директор департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури ОДА.

За словами цього ж непотопляємого при усіх режимах та владах чиновника найбільш проблемною є ділянка між вулицею Левицького та «Крихівецьким кільцем», де зараз виконуються роботи з прокладання т.зв. ливневої каналізації, зруйнованої, за твердженнями деяких спеціалістів, одним місцевим за будівельником під час будівництва ним чергових багатоповерхівок у тому районі…

Можливо саме тому на нараді обговорили і забудову території вздовж проїжджої частини. Адже місцеві підприємці вийшли за межі «червоних ліній» і зайняли площі, передбачені проектом під тротуари. Саме тому за словами чиновників комісія Держархубудконтролю з цього часу працюватиме щодо вирішення проблем незаконної забудови.?!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І ще однією проблемою зі слів Сеніва є затримка розрахунку Облавтодору з ПАТ «Івано-Франківськгаз», через що можливі перебої з постачанням асфальту.

Отож, виглядає, що слова міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, що слід було починати ремонтувати Набережну на кілька місяців раніше, а чи не навмисне з метою реклами за бюджетний кошт затягувати аж до виборів, щоб потім нарікати на погодні умови, затримки розрахунків (де ж тоді благодійник-мецинат, який ще нещодавно разом з головою ОДА роздавав численні інтерв’ю місцевим ЗМІ про те як усе буде «казково і чудово»?), самовільні забудови і врізи у систему «червоних ліній», а головне – відсутність елементарного асфальту.

Дмитро Несміш

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version