Події

Обсяг поставок ПК в I кв. в Україну скоротився на 54% — IDC

Обсяг поставок персональних комп’ютерів в Україну в січні-березні 2014 р. скоротився на 54% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 271,7 тис. одиниць.

Як повідомляється в прес-релізі дослідницької компанії IDC, у першому кварталі зафіксовано рекордне за останні п’ять років зниження поставок персональних комп’ютерів.
“Причому, якщо настільний сегмент був відзначений скороченням поставок на 41,5% – до 110,7 тис. комп’ютерів, то падіння в портативному досягло практично 60% – до 161 тис. ноутбуків”, – зазначено в повідомленні.
Причинами такого падіння аналітики IDC називають падіння курсу гривні, а також зміни в роботі митної та податкової служб.
“Як результат, падіння попиту спостерігалося як у корпоративному сегменті, так і у споживчому, в тому числі з причини згортання кредитних програм в роздрібних мережах. Крім того, девальвація гривні істотно посилила зміщення споживчого попиту в бік планшетів через їх нижчу ціну порівняно з ноутбуками. Негативний вплив на розвиток локального ринку зробили великі складські запаси ноутбуків, більшість з яких – це моделі середнього й верхнього цінового діапазону”, – пояснюють в IDC.
За даними компанії 95% ринку портативних пристроїв контролюють п’ять виробників – Lenovo, Acer, HP, Asus і Dell.
Експерти прогнозують скорочення поставок ПК за підсумками другого півріччя на рівні 55-60%.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version