Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ОБСЄ визнала Росію агресором

7-7Парламентська асамблея ОБСЄ в своїй резолюції називає дії Росії військовою агресією на догоду власним інтересам.

Відповідну резолюцію ПА ОБСЄ ухвалила у вівторок на 23-й сесії ПА ОБСЄ, що відбувається в Баку, передає Інтерфакс-Україна.

Резолюція називається «Очевидне, грубе та невиправлене порушення Гельсінських принципів Російською Федерацією», автором якої є американський парламентар Бенджамін Кардін.

Згідно з ухваленою резолюцією, Парламентська асамблея ОБСЄ засуджує «грубе та невиправлене порушення Гельсінських принципів» із боку Росії щодо України, зокрема, «особливо кричуще порушення суверенітету і територіальної цілісності цієї країни».

Також ПА ОБСЄ вважає такі дії, що включають військову агресію та різні форми примусу, спрямовані на утиск властивих суверенітету України прав на догоду власним інтересам Російської Федерації, неспровокованими і базованими на абсолютно безпідставних припущеннях і приводах».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Резолюція містить заклик до держав-членів ОБСЄ «відмовлятися від визнання насильницької анексії Криму Російською Федерацією».

У ній висловлено «жаль із приводу збройного втручання, здійснюваного контрольованими Російською Федерацією силами в Україні, а також порушення прав людини, які вони продовжують породжувати».
Водночас в ухваленому документі заявлено про «тверду підтримку суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України, як це визначено Конституцією країни та в її міжнародно визнаних межах».

Російська делегація наполягала на виключенні проекту цієї резолюції з порядку денного сесії ПА ОБСЄ.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності