Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Обидва кандидати в наступники канцлерки Меркель теж проти України в ЄС та НАТО

Заступник Ангели Меркель Армін Лашет, а також кандидат у канцлери ФРН від від Соціал-демократичної партії Олаф Шольц не бачать зараз Україну в ЄС і НАТО.

Про це вони заявили в ефірі телеканалу ARD, відповідаючи на запитання у відеоформаті від президента України Володимира Зеленського, чи не вважає Німеччина, що європейський проєкт не буде завершеним і повноцінним без України, чи «не втомилась Європа так довго ховатися» від питання про членство України в ЄС і в НАТО, і чи не треба вже перейти до конкретних кроків.

На це Шольц відповів, що «Треба бути чесними та реалістичними», бо поки ЄС ще не завершив процес інтеграції Західних Балкан, а це займе багато років. Також він вважає необхідним реформувати сам ЄС, адже всім відомо, як важко досягати рішень в колі навіть 27 членів. Тому Україна може розраховувати лише на взаємини тісного партнерства. Що стосується перспективи членства в НАТО, то на думку Шольца, це «питання не стоїть» зараз на порядку денному і не обговорюється.

Армін Лашет зі свого боку заявив, що «членство в ЄС можна легко обіцяти, але реальність інша». Для членства мають діяти однакові закони як у Берліні, так і в маленькому містечку на сході України, що у ближчій перспективі не є можливим. «Я не бачу можливості, щоб 27 країн наразі були в змозі прийняти таку велику країну, як Україна… теоретично – «так», але в реальності – «ні», – додав Лашет, також виключивши постачання зброї Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вибори до Бундестагу відбудуться у Німеччині 26 вересня. Віднедавна лідером перегонів стали «Зелені», які висунули одну з двох співлідерів партії Анналену Бербок кандидатом у канцлери.

У квітні правління німецької консервативної партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) підтримало Арміна Лашета як кандидата у канцлери на парламентських виборах цього року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності