Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Офіс генпрокурора не є винятком, – затримано прокурора на хабарі

Суд обрав запобіжний захід одному з фігурантів справи про хабар в Офісі генпрокурора. Прокурора взяли під варту з можливістю вийти під заставу.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Telegram-каналі.

Зазначається, що 18 липня 2024 року слідчий суддя ВАКС розглянув клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу до прокурора Офісу Генерального прокурора, якого 15.07.2024 викрили на одержанні 170 тис. дол. США неправомірної вигоди за прийняття рішення про закриття кримінального провадження та зняття арешту з майна, арештованого в межах цього провадження.

Суд частково підтримав позицію прокурора САП та застосував до прокурора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів з альтернативою внесення 4 млн грн застави.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«У разі внесення застави на особу будуть покладені відповідні процесуальні обов’язки, зокрема прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися із міста Києва, без дозволу слідчого, прокурора та суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорт для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю», – сказано у повідомлені.

Нагадаємо, що 17 липня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід нардепу Миколі Задорожньому, який підозрюється у хабарництві.

Дисциплінарна комісія партії «Слуга Народу» ухвалила рішення про виключення з партії та призупинення членства у депутатській фракції політсили народного депутата Миколу Задорожнього.

Також нагадаємо, що 4 липня детективи НАБУ повідомили пасинку головного судового експерта Олександра Рувіна Назару Шептицькому про підозру у кримінальному провадженні щодо торгівлі керівними посадами у структурі Держмитслужби.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама
Реклама

Популярне за тиждень

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності