Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Перші у Світі гроші із 3-D принтом…

Японія в середу випустила свої перші нові банкноти за два десятиліття, пише Німецька хвиля.

Нова готівка номіналом 10 000 єн, 5 000 єн і 1 000 єн оснащена технологією тривимірної голограми для боротьби з підробками.

Національне поліграфічне бюро Японії заявило, що таку технологію для паперових грошей використали вперше у світі.

Прем’єр-міністр Фуміо Кісіда сподівається, що нові банкноти допоможуть активізувати японську економіку. Японія все ще є готівковою економікою, де безготівкові платежі повільно набирають обертів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Хоча світ рухається до безготівкової взаємодії, ми вважаємо, що готівка залишається важливою як спосіб безпечного здійснення платежів будь-де та будь-коли», ‒ сказав голова Банку Японії Кадзуо Уеда.

Кіcіда зазначив, що люди, зображені на новій валюті, прославляють капіталізм, рівність жінок і наукові інновації.

На купюрі в 10 000 єн, вартістю приблизно 57,5 євро або 62 долари, зображено Ейічі Шібусава, якого називають «батьком японського капіталізму».

На купюрі в 5000 єн вартістю близько 28 або 30 доларів зображено Умеко Цуда, феміністку-піонерку та педагога.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На банкноті в 1000 єн, яка вартує близько 5,75 євро або 6,20 долара, зображено лікаря та бактеріолога Сібасабуро Кітасато. Він відіграв важливу роль у дослідженні правця та бубонної чуми.

На зворотному боці кожної купюри зображено Токійський вокзал, квіти гліцинії та гору Фудзі художника Кацусіки Хокусая. Банкноти також мають більший шрифт заради комфорту літніх людей.

Також Банк Англії, який є фінансовим регулятором Сполученого Королівства, розпочав вводити в обіг нові банкноти із зображенням короля Чарльза ІІІ.

Станом на 1 квітня 2024 року у готівковому обігу України перебувало 780,3 млрд гривень. Це на 16 млрд гривень, або на 2,1% більше, ніж на початок 2024 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності