Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Підвищення зарплат вчителів з 2021 року Уряд планує скасувати, – ФПУ

Уряд планує зупинити до 31 грудня 2021 року дію постанови Кабміну від 10 липня 2019 року № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки».

Про це повідомляється на на сайті Федерації профспілок.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, дію постанови буде відтерміновано ще на один рік «у зв’язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування».

Проектом постанови пропонується вилучити пункт про те, що з 1 січня 2021 року найменший розмір посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічного працівника становить 3 розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Згідно з проектом держбюджету, прожитковий мінімум з 1 січня 2021 року становитиме 2393 гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, до проєкту держбюджету-2021 закладено збільшення витрат на освіту на 34 млрд гривень. Загальний бюджет освіти становитиме 173,8 млрд гривень.

Раніше ж виконувач обов’язків міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, передає пресслужба МОН, повідомив, що в Україні протягом 2021 року зарплати педагогів збільшаться майже на третину:

«Доходи вчителів вже зросли з 1 вересня на 5,8%. У зв’язку з підвищенням заробітної плати з 1 січня доходи збільшаться ще на 20%, з 1 липня – ще на 8%. Тобто протягом 2021 року зарплати педагогів порівняно із серпнем 2020 року збільшаться майже на 30%», – розповів Шкарлет.

При цьому він констатував, що зарплати педагогів залишаються низькими.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Зарплата вчителів і не тільки вчителів, а й педагогів дошкільної, шкільної, професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти, майстрів виробничого навчання, наукових працівників у частині формування доходів освітян системно, за 29 років, так і не змінилася. Хоча були певні зрушення в питаннях деяких надбавок та доплат», – додав Шкарлет.

Нагадаємо, до проєкту держбюджету-2021 закладено збільшення витрат на освіту на 34 млрд гривень. Загальний бюджет освіти становитиме 173,8 млрд гривень.

Також раніше повідомлялося, що МОЗ на 2021 рік запланував підвищення зарплат лікарям.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності