Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Польща профінансує індивідуальні вітряні електростанції своїм громадянам на суму…

У Польщі з 1 липня запускається програма «Моя вітроелектростанція», за якою домогосподарства можуть отримати держсубсидію в 30 000 злотих ($7500) на купівлю та встановлення домашніх вітряних турбін. Про це пише видання Wprost.

Програма спрямована на підтримку зеленої енергетики, скорочення викидів CO2 та дає можливість домогосподарствам стати незалежними від зростання цін на електроенергію.

Очікується, що інвестиції у вітрові мікроустановки також сприятимуть підвищенню енергетичної безпеки країни.

Субсидії отримають власники приватних будинків та невеликих фермерських господарств.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Україні також готується програма державної фінансової підтримки для громадян, які хочуть встановити домашні вітростанції та сонячні панелі, про що уряд оголосив минулого тижня.

Українцям запропонують пільгові кредити на купівлю та встановлення міні ВЕС та СЕС з компенсацією для установок потужністю до 10 кВт на одне домогосподарство у 244 000 грн ($6100). Максимальна сума кредиту – 480 000 грн строком на п’ять років.

Читайте також:

Греція зробила крок до будівництва своїх перших вітрових електростанцій у морі, визначивши області для приватного розвитку в проєкті плану, який, як сподівається нинішній уряд, зменшить залежність країни від викопного палива.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Встановлення останніх вітряних турбін на нідерландській офшорній вітроелектростанції Hollandse Kust Zuid потужністю 1,5 гігавата (ГВт) майже завершено.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності