Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Попри все чи не найголовнішою подією тижня стала ратифікація Римського статуту…

…проти чого так злісно чомусь виступав екс-президент України Петро Порошенко, майже як Хантер Байден виступав в США проти законності допуску до участі у виборах президента Дональда Трампа…

Україна офіційно ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон, який днями прийняла Верховна рада.

Це випливає з картки законопроєкту №0285, розміщеної на сайті ВР.

Римський статут – це міжнародний договір, який заснував Міжнародний кримінальний суд. Він визначає порядок роботи суду, а також визначає злочини, які підпадають під його юрисдикцію. Це, зокрема, злочин агресії, злочини геноциду, злочини проти людяності та воєнні злочини. Ратифікація Україною Римського статуту дозволяє набути повноправного членства в МКС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ратифікація Римського статуту була один з зобов’язань України для вступу до ЄС.

Нагадаємо, що 21 серпня Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт про ратифікацію Римського статуту. Важливе рішення підтримав 281 парламентар.

«Це була довга подорож, повна викликів, міфів і страхів. З ратифікацією Римського статуту Україна також зробила ще один важливий крок до вступу до ЄС», – написав після рішення депутатів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Україна має ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду для вступу в ЄС, і для ефективнішого покарання російських злочинців, повідомляла раніше заступниця керівника Офісу президента України Ірина Мудра.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Римський статут потребує реформування, оскільки в міжнародному праві зараз залишаються «лазівки», які унеможливлюють притягнення лідерів рф до притягнення до відповідальності за агресію та порушення миру перед Міжнародним кримінальним судом (МКС), заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності