Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Порошенко вважає, що Сех перестраховується

Кандидат у Президенти України (а тепер уже переможець президентських виборів) Петро Порошенко назвав одночасне перебування Ірини Сех на двох посадах – народного депутата та голови Львівської облдержадміністрації, страхуванням до 25 травня. Про це він сказав минулого тижня під час прес-конференції у Львові, де завершився його передвиборчий тур, передає кореспондент Львівського порталу.

П. Порошенко наголосив на тому, що він не підтримує поєднання парламентського мандату і посади в адміністративній владі.
«Я вважаю, що будь-хто має визначитись. Я думаю, що це певне страхування до 25 травня. Знаю, але не кажу, що до цього ставлюсь з розумінням. Я цього категорично не підтримую», – зазначив він.

На переконання кандидата у президенти, в середній строковій перспективі одразу же після конституційних змін питання щодо призначення голови ОДА взагалі відпаде. «Я наголошую, що це має бути обраний… Депутати, які обрані громадою, голова облвиконкому чи райвиконкому… І треба врешті-решт припинити адміністративні функції, які призначають на керівництво людей», – сказав П.Порошенко.

Щодо перехідного періоду, то за його словами, всі призначення на перехідний період усіх керівників ОДА і РДА будуть відбуватися обов’язково із врахуванням думок територіальної громади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Підкреслюю, не по партійних квотах. Не буде ніхто президентові ультиматуми диктувати про кадрові призначення. Ця сторінка перегорнута. Це закінчено», – наголосив він.

«У нас є багато механізмів, яким чином перешкодити політичним технологіям і врахувати той реальний авторитет, ту реальну надію, підтримку, яку майбутній керівник може і має отримати від громади. Саме так це і буде зроблено», – додав він.

За матеріалами:
Львівський портал

PS. Днями ж, після того як остаточно стали зрозумілими результати президентських виборів, Ірина Сех заявила, що після вступу на пост законно обраного Президента України складе повноваження голови ЛОДА, повідомляють у її прес-службі.
За словами Сех, одним із її основних завдань на посаді голови Львівської облдержадміністрації було забезпечення чесних і прозорих виборів Президента України: «Вважаю, що це завдання виконано. Після вступу на пост законно обраного Президента України я складаю повноваження голови Львівської облдержадміністрації».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності