Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Посла Ізраїлю в Україні обурили масові святкування Дня народження “нациста” Бандери

Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон заявив, що один з ідеологів націоналістичного руху в Україні Степан Бандера нібито був  колаборантом нацистського режиму.

Про це Ліон написав на своїй сторінці у Твіттері, реагуючи на численні марші , проведені 1 січня на честь Дня народження українського героя, який, до речі, також мав і єврейські гени, чого, як виглядає посол не знає…

“Україні час примиритися зі своїм минулим, — вважає посол Ізраїлю.

Але цікавою є не сама українофобська заява представника Ізраїлю, однієї з небагатьох держав, яка досі не визнав Голодомору в Україні геноцидом, а реакція української влади, та, зокрема, націоналістичних організацій, вірніше повна її відсутність — ні пари з уст, обурюються в соцмережах українці і відразу задають собі риторичні запитання: “Чи то не читали наші політики заяву цього “шолудивого” посла, бо допивають вчорашній самогон та перетравлюють новорічне олів’є? Чи просто не мають претензій по суті та за формою?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож поки МЗС України мовчить. Мовчать і так звані “топполітики”.

Одним із перших українських політиків, які зреагували на цілком недипломатичні випади Ліона є Володимир В’ятрович, який написав, що дипломатам та політикам інших країн слід змиритися з тим, що Україна сама розбиратиметься зі своїм минулим.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності