Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Прем’єр Ізраїлю скасував візит до Петербурга

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху скасував заплановане раніше на червень відвідування Санкт-Петербурга, де мав бути присутнім на святковому концерті разом з президентом Росії Володимиром Путіним.

Також, як повідомляє сайт NEWSru Israel, Ізраїль вирішив не направляти свій екіпаж на чемпіонат світу по танковому біатлону, який влітку повинен пройти під Москвою.

Запрошення на цей захід Путін особисто передав Нетаньяху кілька місяців тому. За даними газети, Нетаньяху і Путін мали сидіти разом у першому ряду під час концерту. Стверджується, що в повідомленні канцелярії про скасування візиту було зазначено, що це пов’язано з ситуацією в Україні.

Видання «Гаарец» стверджує, що будь-які контакти з Росією тепер узгоджуються на рівні прем’єр-міністра. Була відкладена російсько-ізраїльська зустріч з протидії тероризму.

«Гаарец» також відзначає, що до сьогодні Ізраїль демонстрував нейтралітет по відношенню до дій Росії на тлі критичної ситуації в Україні, що викликало серйозну заклопотаність у Вашингтоні. Так, Ізраїль не взяв участі в голосуванні щодо ситуації в Криму на сесії Генеральної асамблеї ООН, пославшись на страйк в МЗС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У той час, коли Сполучені Штати і Євросоюз вводили санкції проти російських і колишніх українських державних чиновників, заявляючи про неприпустимість порушення цілісності України, Єрусалим утримувався від засудження дій Москви, обмежившись загальними заявами про необхідність мирного врегулювання кризи.

Слід зазначити, що США завжди підтримували Ізраїль в ООН. І Україна протягом багатьох років не голосувала за антиізраїльські резолюції. Росія, у свою чергу, традиційно підтримувала подібні резолюції, хоча і демонструвала зацікавленість у зміцненні партнерських зв’язків з Ізраїлем.

За матеріалами закордонних ЗМІ 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності