Події

Президент підписав закон про ринок природного газу

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ринок природного газу.

«У рамках стратегічного курсу на деолігархізацію країни президент тільки-но підписав закон про ринок природного газу», — повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко в Твіттер в четвер.

Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект №2250 «Про ринок природного газу».

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла 9 квітня закон про ринок природного газу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При розгляді в залі парламентарії підтвердили поправку, згідно з якою забороняється використання державних газопроводів приватними операторами на правах господарського ведення (безкоштовно). При цьому оренда або концесія газорозподільних систем не забороняється.

Основною метою законопроекту є створення ефективного конкурентного середовища на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС, в тому числі, передбачених Директиви 2009/73/ЄС Європарламенту щодо спільних правил для внутрішнього ринку природного газу та Регламентом 715/2009 Європарламенту про умови доступу до мереж передачі природного газу.

За словами народного депутата фракції «Народний фронт» Остапа Семерака, прийняття законопроекту є однією з умов схвалення $17,5 млрд кредиту МВФ Україні за новою програмою розширеного фінансування.

Раніше голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв зазначав, що приведення українського “газового законодавства у відповідності з європейськими стандартами відкриває перед Україною перспективу участі країни в Європейському енергетичному співтоваристві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version