Полеміка

ПРОКУРАТУРА ПОГРОЖУЄ МАТЕРЯМ ВОЯКІВ

У прокуратурі Волині нагадали дружинам та матерям військових 51-ої бригади про кримінал за перекриття дороги.

Про це йдеться в звернені відомства до волинян, яке опублікувала прес-служба правоохоронців.
Як відомо, 29 травня на Волині дружини та матері військових з 51-ої бригади (саме з неї були вояки, які загинули напередодні під Волновахою – ред.) перекривали автодорогу Київ-Ковель-Ягодин у районі села Оконськ Маневицького району та поблизу села Римачі Любомльського району, вимагаючи повернення додому своїх рідних, котрі призвані на військову службу до Збройних Сил України.
За наявною в прокуратурі області інформацією, в організації цих акцій брали участь службові особи органів місцевого самоврядування й навіть голова однієї з районних рад.
Прокуратура Волині наголошує на недопустимості таких дій, адже вони не лише тягнуть за собою кримінальну відповідальність, але й грають на руку ворогу.
Блокування призводять до порушення нормального функціонування міжнародної автомагістралі, припинення переміщення вантажів через Державний кордон і підриву авторитету держави в очах європейської спільноти. Воно також може бути використане як факт в інформаційній війні.
«Зараз народ України повинен об’єднатися, аби дати відсіч російській агресії. На всіх громадянах нашої держави, а на посадовцях органів влади й місцевого самоврядування – насамперед, лежить величезна відповідальність. Усі ми розуміємо, як важко тим, чиї рідні перебувають у війську. Проте їхня служба є запорукою безпеки українського народу та цілісності нашої держави. Відтак просимо волинян із розумінням ставитися до труднощів, спричинених воєнним часом, зберігати спокій та утримуватися від вчинення незаконних дій», – наголосив прокурор області Анатолій Коцура.

Довідка:
Кримінальна відповідальність за блокування транспортних комунікацій встановлена ст. 279 Кримінального кодексу України, яка передбачає за ці дії покарання у виді штрафу від 850 до 2550 гривень, виправних робіт на строк до двох років, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Джерело: ВолиньРost

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version